Linuxspecialist Must IHK

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
25145
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande.

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och fantastiska stödsystem.

Är du en person som kan tillvarata erfarenheter, samtidigt som du har styrkan att förändra? Vill du vara med och bidra till en effektiv informationshantering på Must? I så fall har vi en plats för dig!

Om enheten
Sektionen stödjer Must verksamhet med säkra plattformar och system (servrar och klienter) inom Försvarsmakten, nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete. Vi tillämpar även flextid.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en riktigt vass Linuxspecialist till Teknikavdelningen på IHK som ska driva utvecklingen och förvaltningen av våra serverplattformar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet med speciell teknik. Tjänsten kräver kreativitet och framåtanda men ställer också höga krav på IT-säkerhet.

Rollen innebär att du är specialist och driver utvecklingen tillsammans projektledare och produktionsansvariga inom IHK.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och metodisk. Du har ett starkt driv och stort engagemang. Du är en initiativrik person med förmågan att komma på lösningar på de tekniska utmaningar du har till uppgift att lösa. Gott samarbete är för dig givet och en garant för att god kvalité uppnås.

Variationen i arbetsuppgifterna kräver att du är prestigelös och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och situationer. Rollen och arbetet kräver hög samarbetsförmåga och du måste uppnå stort förtroende både internt och externt.

Vi söker dig som älskar och besitter stor kunskap i Linux på serversidan. Kanske kommer du från en liknande roll men känner att du vill driva utveckling inom vårt ansvarsområde. Du trivs av att jobba tvärfunktionella team och vill vara en del av ett framgångsrikt utvecklingsteam.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet av arbete med Linux på serversidan.

Du som söker har en för området relevant utbildning på akademisk nivå eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Meriterande
- Kunskap om scriptspråk som Python och Javascript
- Kunskap inom programmering inom C/C++ samt C# och NET
- Kunskap om IT-säkerhet, exempelvis härdning av serverplattformar
- Erfarenhet av arbete med system med höga krav på säkerhet
- Erfarenhet av arbete med system med krav på att hantera försvarssekretess
- Erfarenhet av arbete med system inom svenska myndigheter
- Erfarenhet av virtualisering
- Erfarenhet av PKI-lösningar

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Linuxspecialist IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-03.

Din ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet är det viktigt att du beskriver varför du passar för den aktuella befattningen.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb