FRA

Analytiker till cyberförsvaret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 27 september 2021
Ref:
2775727
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter- för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige. Vi följer och identifierar angriparna bakom angreppen. På så sätt bygger vi kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, vilket genom bland annat rapporter ger avgörande information i kritiska frågor. Vår unika kunskap ger oss möjlighet att erbjuda tekniska lösningar, beslutsunderlag till uppdragsgivare och rådgivning till myndigheter och statliga bolag, något som hjälper till att förbättra Sveriges cyberförsvar.

Din uppgift som analytiker är huvudsakligen att analysera komplexa och spännande företeelser relaterade till olika former av IT-angrepp och utifrån dina upptäckter dra relevanta slutsatser. Du får även möjlighet att genom forskning och utveckling finna nya tillvägagångssätt och metoder för att effektivisera arbetet. Arbetet präglas ständigt av nya utmaningar och erbjuder stora möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifterna. Om du tidigare har löst en CTF av något slag, ger det dig en bild över kommande utmaningar. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor som brinner för att utveckla både sig själva och verksamheten. Du kommer tillhöra ett team som stöttar och lyfter varandra för att tillsammans nå mål.

I det dagliga arbetet kommer du vara del av ett eller flera underrättelseuppdrag av varierande storlek, vilket innebär att arbetet utförs såväl i grupp som enskilt. På FRA råder en strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Du kan

Du har en akademisk examen inom IT, teknik eller matematik, gärna med inriktning på informationssäkerhet. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter högt din analytiska förmåga och intressen för allt ifrån komplexa tekniska företeelser till utrikes- och säkerhetspolitik. Meriterande är erfarenhet av analys av nätverkskommunikation och kunskap om hur applikationer och operativsystem är uppbyggda. Har du arbetat med analys av IT-angrepp eller IT-angreppsaktörer ser vi det som meriterande. Vi värdesätter även om du behärskar flera programmerings- och skriptspråk. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

I samband med att denna annons publiceras har vi laddat upp en ny challenge på challenge.fra.se där du som vill utmana dig och testa dina kunskaper gärna får gå in och titta. Du får gärna bifoga din lösning, alternativt dina framsteg, så långt du kommit, till din ansökan. Lösningen eller dina framsteg kan du skicka via mail till daniel.jauren@fra.se.

Du är

Du som person har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kompetens till andra, samtidigt som du arbetar effektivt på egen hand. Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda. Då vårt område är i ständig utveckling är det även viktigt att vara nyfiken och intresserad av de senaste framstegen inom IT-området. Du drar lärdom av erfarenheter och utvecklar din kompetens och prestation över tid.

Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Jaurén på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-09-26.
Ange diarienummer 2.1.2:3545/20 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb