FRA

Vill du jobba med threat hunting och incident response mot Sveriges mest skyddsvärda funktioner?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 27 september 2021
Ref:
2776427
Kategori
Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du skydda Sveriges mest samhällskritiska verksamheter och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ person som är skicklig inom IT-området och vill utvecklas i en roll som IT-säkerhetsspecialist med fokus på detektion och incidenthantering. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och utmanande miljö där du får vara med och göra verklig skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist med fokus på detektion och incidenthantering hör du till en enhet inom avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos Sveriges mest skyddsvärda verksamheter. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp samt bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar du aktivt till Sveriges cyberförsvar.

I rollen ingår det att analysera, sammanställa och presentera dina resultat i muntlig såväl som skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT‑säkerheten i samhället, till exempel genom att tillsammans med dina kolleger stötta våra uppdragsgivare genom att genomföra IT‑säkerhetgranskningar såsom penetrationstester eller rådgivning kring tekniska frågor. Vi uppmuntrar till ett öppet, prestigelöst och lärande förhållningssätt. Du och dina medarbetare fokuserar på åtgärder för respektive uppdragsgivares bästa, och bidrar aktivt till att utveckla enhetens verksamhet för att kunna erbjuda insatser som stärker deras skyddsförmåga. Då cybersäkerhet är ett område under ständig och snabb förändring, utvecklar och anpassar vi kontinuerligt hur vi arbetar. Du förväntas delta aktivt och ta initiativ i detta utvecklingsarbete. Ett led i denna kontinuerliga förändring är bland annat det nya nationella cybersäkerhetscentret.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för huvudsakligen externa, men även interna, uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i viss utsträckning självständigt, men också i mindre grupper med varierad sammansättning av kompetenser utifrån de aktuella uppdragen, där du bidrar med din specifika kunskap. Du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling och förväntas också kontinuerligt utveckla din egen och enhetens kompetens för att kunna ligga steget före.

Resor inom landet förekommer som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik, med fokus på IT-säkerhet och en vilja att fördjupa dig på området. Du har en grundläggande teknisk baskunskap som du förvärvat via akademisk examen eller via arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet från IT relaterade arbetsuppgifter inom framförallt IT-säkerhet, till exempel inom drift, incidenthantering, forensik med mera. Vi ser att du har fördjupade kunskaper och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Det kan exempelvis vara inom nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webbapplikationer, datorhårdvara eller mobila enheter. Du behöver även vara bekant med något eller några verktyg relaterade till teknisk IT-säkerhet.

Meriterande är om du har fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera ytterligare teknikområden. Sådana kan till exempel vara IT-forensiska utredningar, logganalys, threat hunting, penetrationstester, IT-säkerhetsrelaterad incidenthantering, SOC-verksamhet eller reverse engineering. Har du tagit dig an CTF-liknande utmaningar, eller driver du egna projekt hemma för att vidareutveckla din kompetens är du troligen den vi söker. Vi söker dig som är bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och har ett driv för att analysera och gräva vidare bortom de grafiska gränssnitten. Kanske har du stött på eller är bekväm med begreppen PCAP, ELK-stacken, Zeek, IDS/IPS, YARA, EnCase, SIFT, Kali eller IDA Pro/Radare.

Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär delvis självständigt arbete vilket ställer krav på initiativförmåga, egen motivation och förmåga att prioritera och slutföra arbetsuppgifter. Du tycker om att lära dig nya saker och att utvecklas tillsammans med verksamheten. Du är analytiskt lagd och gillar att söka kreativa lösningar där manualen tar slut. Du har tålamod och är tydlig i din kommunikation till såväl kolleger som uppdragsgivare, även under tidspress.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och utvecklingsarbete, då våra uppdrag varierar i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har samarbetsförmåga och att du med positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Verksamheten ställer stora krav på lojalitet, integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristian Roos på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-09-26.
Referensnummer 3543/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb