Polismyndigheten

IT-tekniker datacenter/serverhall

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 29 september 2021
Ref:
A507.910/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi en driven medarbetare som vill utvecklas i rollen som teknikspecialist i en grupp som ansvarar för våra serverhallar. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till Polismyndighetens olika verksamhetsområden och cirka 35 000 medarbetare. Vi har höga krav på oss att leverera tjänster med hög tillgänglighet och säkerhet.

Inom sektionen för Infrastruktur arbetar vi med tekniken i våra serverhallar. Vår grupp arbetar med drift, underhåll och utveckling av hårdvara och nätverksutrustning, samt fysiskt skalskydd, redundant kommunikation och energiförsörjning samt kyla. Det är givetvis inte en nackdel om du har kunskaper inom drift av operativsystem, vitalisering, storage eller applikationer, men dessa områden ansvarar andra grupper i vår organisation för.

Arbetsbeskrivning

Detta är en chans för dig som vill utvecklas till att bli en riktigt duktig specialist inom IT-infrastruktur. I arbetet ingår bland annat drift och underhåll i datahall, av såväl hårdvara, nätverk, säkerhet, el, kyla, lås, larm, brandskydd- allt som behövs för storskalig drift av mycket stora servermiljöer med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Hos oss får du chansen att arbeta praktiskt med installationer, inkoppling och uppmärkning samt dokumentation av utrustning i datahall, felsöker samt felavhjälper vid problem och incidenter. Du kommer arbeta i tätt samarbete med specialister inom el, kyla och kommunikation samt utveckla standard för hantering av kablage och fiber. Arbetet sker i enlighet med rådande föreskrifter, myndighets- och säkerhetskrav och du förväntas utföra dokumentation och rapportering enligt polismyndighetens riktlinjer och processer i myndighetens system.

Du kommer arbeta med felsökning, felavhjälpning och dokumentation vid incidenter. Tillsammans med dina kollegor kommer du aktivt delta i arbetet med förbättringsprocesser. Det kan exempelvis innebära utveckling av rutiner och arbetsprocesser, samt deltagande i gruppens arbete med kvalitets och hållbarhetsmål, delta energibesparingsarbete etc. Du kommer även få bidra i arbetet med att identifiera tänkbara risker och rapportera dessa. En viktig del av arbetet är att arbeta tillsammans med underleverantörer och kollegor i andra grupper utifrån våra processer och rutiner.

Kvalifikationer

Till denna tjänst söker vi dig som har arbetat några år med IT-infrastruktur de senaste 5 åren. Du har arbetat med felsökning och felavhjälpning av servrar, nätverk och brandväggar. Du är van att arbeta strukturerat och dokumentera ditt arbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Vårt arbetsspråk är svenska. Du behöver även ha B-körkort för manuellt växlad bil.

Meriterande

Har du en eller flera av följande erfarenheter och kunskaper är detta värdefullt och meriterande:

- mycket goda kunskaper i felsökning av IT-infrastruktur med stora krav på hög tillgänglighet och säkerhet

- eftergymnasial utbildning inom IT-infrastruktur, nätverksteknik eller motsvarande som ger kunskaper inom IT-infrastruktur

- arbete som drifttekniker i IT-miljö som inkluderar professionella datacenter/serverhallar med komplex miljö

- arbete som drifttekniker i komplex IT-driftmiljö med många (kanske tusentals-) användare och krav på hög tillgänglighet och säkerhet förvärvad de senaste 5 åren.

- arbete som konsult i olika professionella IT-infrastrukturmiljöer

- kunskap om monitorering

- erfarenhet av att arbeta med bevakningskameror, larm, lås, kyla, brandskydd och strömförsörjning eller annat som utgör förutsättningar för driftsäker IT-miljö

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lika bra på att samarbeta och lösa tekniska problem tillsammans med dina kollegor, som att lära dig nya saker inom drift, utveckling och förvaltning av komplexa IT-miljöer. Du har ett brinnande och brett intresse för IT-infrastruktur och vill vara med och vidareutveckla Polismyndighetens datacenter, utifrån krav på mycket god tillgänglighet och högsta möjliga säkerhet. Som person är du nyfiken, bra på felsökning, och problemlösning. Du är van att självständigt arbeta strukturerat utifrån processer och är noggrann med dokumentation och avrapportering.

Du är en serviceinriktad och är van att leverera enligt formulerade mål baserade på prestation och kvalitet. Du är bra på att kommunicera med olika typer av personer inom den egna organisationen eller andra parter. Du har hög servicekänsla och förstår vikten av sekretess och integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet i denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Torbjörn Rapp, gruppchef: 010-5639029

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: dagtid, arbete på obekväm arbetstid och beredskap kan förekomma

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2021-09-27. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver utförligt hur du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A507.910/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontakta ansvarig HR-konsult Lilian Westin 072-242 62 27.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb