IT-Tekniker - Vattenfall Eldistribution

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Luleå, Sweden
Annonserat
den 1 september 2021
Stängs
den 1 oktober 2021
Ref:
113083
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
En spännande vardag - för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten

Vattenfall Eldistribution digitaliserar för fullt och behovet av infrastrukturtjänster med tillhörande IT/OT-system växer. Drivkrafterna är bl.a. ökad efterfrågan på digital anläggningsinformation samt krav på färre och kortare elavbrott i elnätet. Inom gruppen IT & Automation tillhandahåller vi drift och förvaltning av tjänster för automationsutrustning, servrar och IT/OT-infrastruktur. Vi jobbar också aktivt som tekniskt stöd vid utformning av data-, kommunikations- och fjärrkontrollösningar i våra anläggningar.

I rollen som IT-Tekniker kommer du att vara med och utveckla, förvalta och underhålla de infratjänster och den tekniska utrustning som är nödvändig för att bolagets elleveranser skall fungera tillfredsställande. Exempel är industrialiserade datorer och servrar med tillhörande mjukvara vilka nyttjas för verksamhetskritiska funktioner som t.ex. automation, fjärrkontroll, underhåll och övervakning i anläggningar. Tjänsteresor och beredskapstjänstgöring förekommer. Du kommer också aktivt att samverka med våra interna utvecklingsprojekt i samband med framtagning och utveckling av nya tjänster.

Dina främsta arbetsuppgifter innebär att:

- Delta i drift, förvaltning och underhåll av avdelningens process-IT/OT miljö med tillhörande servrar, klienter och datalagring. Ett arbete som sköts tillsammans med kollegor och andra enheter inom bolaget.

- Samarbeta med andra avdelningar i samband med utvecklingsprojekt, såväl internt som externt.

- Delta vid kravställning och granskning av tekniska lösningar vid upphandlingar för material- och tjänsteleverantörer.

- Bistå vid migrering eller utfasning av gammal teknik.

- Bidra i arbetet med att vidareutveckla förvaltningsprocesser och gränssnitt mot andra avdelningar.

Dina kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning med inriktning inom IT/OT alternativt motsvarande kunskaper från tidigare arbete. Flytande svenska i tal och skrift krävs, likvärdiga kunskaper i engelska är önskvärt. B-körkort krävs.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer erfarna kandidater. Som person tror vi att du är prestigelös och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din strävan att nå uppsatta mål. Tjänsten förutsätter att du arbetar självständigt och kan ta ansvar för att driva ditt arbete framåt inom ramen för dina ansvarsområden. Du är van att arbeta i samverkan med andra inom flera olika interna och externa samarbetsytor. Du är en strukturerad person som är duktig på att planera ditt arbete.

Det är meriterande om du har:

Erfarenhet från arbete inom något av följande områden, IT-systemintegration, Linux eller Windows miljöer, scriptning, Java, VMware etc.

Grundläggande kunskaper i ellära, elkraftssystem, processautomation, IEC 61850, projektledning och förvaltning kan även komma till nytta.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Vill du vet mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Niklas Sigfridsson 076 119 16 29. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Luleå

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

#LI-JM1

Liknande jobb

Liknande jobb