IT System Administratör - Vattenfall IT

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Forsmark, Sweden
Annonserat
den 23 augusti 2021
Stängs
den 14 september 2021
Ref:
112444
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med i skapandet av en framtida IT-leveransorganisation för svensk kärnkraft?

Vi på Vattenfall IT söker nu efter rätt personer som kan ta sig an rollen IT System Administratör i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är säkerhet. För dig som kandidat är det här en chans att ta plats i en organisation som genomgår en spännande förvandling med ny teknik och utökade samarbetsytor, där vi värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär.

Arbetsuppgifter

Rollen System Administratör är en del av vår driftorganisation som ansvarar för den produktionssatta IT-plattformen gemensam för Forsmark och Ringhals. Som System Administratör har du arbetsuppgifter kopplat till daglig drift av infrastruktur och system där du aktivt arbetar med övervakning, felsökning, livscykelhantering och arbete i projektform.

Du kommer att vara del i ett team bestående av både specialister och generalister, där vi arbetar aktivt med kompetensspridning och för att bredda våra kunskapsområden.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du

• Har erfarenhet av drift av IT-infrastruktur

• Har erfarenhet eller intresse av programmering/scripting i t.ex: PowerShell, Python, Bash, Ansible

• Har erfarenhet av ett eller flera av Windows/Linux-server operativsystem

• Har erfarenhet eller intresse av något/några av följande områden;

o Windows Server-drift

o Linux server-drift

o Datalagring och backup

o Virtualisering t.ex. VMWare

o Katalogtjänster t.ex. Active Directory

o Nätverk(Switching/Routing)

I den här tjänsten behöver du ha körkort B samt kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Stor fokus kommer att läggas på personlig lämplighet och ambitionen att utvecklas inom området.

Som person är du både en lagspelare och självgående, du har ett strukturerat arbetssätt och tar egna initiativ för att driva ditt arbete och din egen utveckling framåt. Du har en god förmåga att sätta dig in i ny teknik och felsökning i varierande storlek och komplexitet.

Vi uppmanar till nytänkande, kreativitet och medarbetare som tänker utanför boxen med IT-säkerhet som en grundprincip.

Placeringsort: Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive ort kl 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen.

I arbetet ingår det visst resande inom Sverige. Det finn s även möjlighet att arbeta på våra distanskontor eller från hemmet när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om hur det är att jobba på Vattenfall IT här - https://careers.vattenfall.com/se/expertiser/it/

Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Jonathan Warner, jonathan.warner@vattenfall.com. För mer information om rekryteringsprocessen kan du kontakta Natasha Velevska, natasha.velevska@vattenfall.com.

Fackliga representanter

Sofi Wadström (Akademikerna)

Inger Strandberg (Unionen)

Christer Gustafsson (Ledarna)

Lennart Bengtsson (SEKO)

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 13 september 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Liknande jobb

Liknande jobb