Erfaren projektledare till Atea i Skellefteå

Rekryterare
Atea
Plats
Skellefteå
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
148193
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av Ateaslandslag? Kontoret i Skellefteå söker dig som vill jobba som projektledare med en blandning av it-infrastruktur- och verksamhetsprojekt. Att arbeta på Atea i Skellefteå ger dig möjlighet att jobba med både stora privata industrikunder och publika kunder. Då vi alltid vill mer utmanar vi hela tiden våra kunder och varandra för att utvecklas. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att vara en del av teamet i Skellefteå i vårt affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, Analytics (AI, BI, RPA och IoT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, it-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet. Våra kunder genomgår en digital förändringsresa där du som projektledare kommer ha en nyckelroll. Till ditt stöd har du medarbetare från teamet men även andrahjälpsamma kollegor både i Skellefteå och på andra Ateakontor runt om i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att få möjlighet att arbeta både i Atea-ledda leveransprojekt och som konsult ute hos våra kunder. Områden som vi verkar inom är bland annat information management, hybrid platform och digital workplace. Projekten som bedrivs håller varierande komplexitet och omfattar såväl it som verksamhet. Det kan exempelvis vara processutveckling, workshopledning, migreringsprojekt eller införandeprojekt. En del av rollen som projektledare på̊ Atea kommer vara att utveckla våra kunder tillsammans med trevliga kollegor.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som projektledare ser vi att du är en person som arbetar bra med andra. Du är lyhörd och lyssnar in både kollegor och kunder samtidigt som du kommunicerar tydligt och löser problem som dyker upp på ett konstruktivt sätt. Du är duktig på att planera ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. I ditt ledarskap både sätteroch följer du upp deadlines. I din roll leder, motiverar och delegerar du aktiviteter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är duktig på att skapa team som arbetar bra tillsammans.

För att lyckas i tjänsten som projektledare bör du ha följande:
  • Mångårig erfarenhet av it-branschen samt som projektledare
  • Vana att arbeta både med it-avdelningar ochkärnverksamheter
  • Goda kunskaper i att arbeta enligt en projektmodell som PPS, PRINCE2 eller motsvarande
  • Ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag
  • Insikt och förståelse för kundens behov.

Meriterande är om du har erfarenhet av:
  • Agil projektledning
  • Förändringsledning
  • Verksamhetsutveckling och processkartläggning
  • Kravhantering/-analys
  • Att arbeta som konsult och/eller hantera kundrelationer


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Välkommen med din ansökan!

Vi hoppas du vill bli en i gänget! Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Mattias Lindberg via mattias.lindberg@atea.se alternativt telefonnummer 070 - 608 40 82.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!