Arkitekt inom automatisering och molntjänster

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 september 2021
Stängs
den 26 september 2021
Ref:
2021/998
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du automatisering och vill vara på en arbetsplats som bidrar till samhällsnyttan? Har du erfarenhet av automation och molntjänster och känner dig redo för nya utmaningar på en arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas? Skatteverket har en av Sveriges största it-avdelningar med en komplex miljö, där du får jobba med verktyg som orkestrerar molnet och automationer från de större leverantörerna, VMware vRealize Automation, Micro Focus Operations Orchestration, RedHat Ansible och Puppet. Vi blir fler och söker nu efter en arkitekt inom automation och molntjänster.

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter som automationsarkitekt på Skatteverkets it-avdelning innebär att du får jobba med den senaste tekniken inom it-infrastruktur och utveckling. I en agil miljö kommer du att arbeta med ledande automationsverktyg som tillsammans med andra verktyg inom ITSM, vCenter, Satellite mfl bygger upp Skatteverkets privata moln, SDDC. I rollen bidrar du till att effektivisera processer och rutiner i en storskalig it-infrastruktur där driftsättningar och releaser är en del av vardagen och de första stegen mot CI/CD har påbörjats.

It-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll. Här erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antalroller inom en bred och varierad it-miljö. Gruppen du tillhör består av cirka 12 medarbetare som ingår i en större sektion bestående av cirka 30 medarbetare. 

Du tillhör utvecklingssektion 1 på enheten för gemensam it-service på it-avdelningen, med placering i Solna. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt.

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats 
 • ha automationserfarenhet
 • ha dokumenterad kunskap av objektorienterad programmering med git, merge- eller pull-requests
 • ha djup kunskap inom linux/unix

Det är önskvärt att du har arkitekturserfarenhet, samt verktygserfarenhet inom automatisering och provisionering, t.ex. Puppet, Ansible eller liknande. Erfarenhet av container-teknologier, som Docker, Kubernetes, OpenShift eller motsvarande är också önskvärt. Vi ser också att erfarenhet av agilt arbete, DevOps eller CI/CD samt vana av standardiserade processer och arbetsflöden inom automatisering även det är önskvärt för att snabbt komma in i arbetet, gruppen och rollen.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.
 

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Solna
Län   Stockholms län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/998

Kontakt

 • Julia Halén, Hr-specialist rekrytering, julia.halen@skatteverket.se
 • Per Hjälmdahl, Rekryterande chef, 010-5749860

Facklig företrädare

 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se

Publicerat   2021-09-08
Sista ansökningsdag   2021-09-26

Liknande jobb

Liknande jobb