Polismyndigheten

It-säkerhetspecialist till It-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 9 september 2021
Stängs
den 10 oktober 2021
Ref:
C62647/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som it-säkerhetsspecialist hos polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och ta fram nya lösningar från grunden och samtidigt utveckla dig själv genom spännande uppdrag och samarbeten. It-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.
Idag är vi över 1000 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi en it-säkerhetsspecialist som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i en av Sveriges mest spännande verksamheter och samtidigt vara en del av att skydda vårt samhälle? Vill du vara med och ta fram polisens framtida informationssystem som leder till en mer säker och effektiv polis?

Har du arbetat som säkerhetsarkitekt eller har du erfarenhet av att arbeta med säkerhetsgranskningar, riskanalyser och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder, så är detta rollen för dig.

Du kommer att arbeta med it- och informationssäkerhet för att säkerställa att vi har ett väl fungerande och ändamålsenligt säkerhetsarbete, samt en balanserad it-säkerhet inom hela myndigheten. Som it-säkerhetspecialist kommer du att kravställa, analysera och stötta i säkerhetsfrågor för våra utvecklings- och infrastrukturgrupperingar inom it som arbetar enligt agila metoder. Vi arbetar med avancerad it- och informationssäkerhet och vi stöttar hela myndigheten. Dina arbetsuppgifter blir därför breda och omväxlande.

It-säkerhetsenheten består av ca 60 personer och är en av de centrala funktionerna inom it där vi dagligen bidrar till polisens viktiga samhällsuppdrag. Du kommer att arbeta i ett fantastiskt team som stöttar varandra, samtidigt som du får utvecklande, spännande och betydelsefulla arbetsuppgifter som inte finns hos någon annan arbetsgivare.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap/nätverk eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
 • Aktuell erfarenhet inom informationssäkerhet, cybersäkerhet eller it-säkerhet
 • Teknisk kompetens inom modern it-arkitektur och applikationssäkerhet
 • Erfarenhet av säkerhetsgranskningar, valideringar och revisioner
 • Erfarenhet av att rekommendera olika säkerhetslösningar och tekniker utifrån ett balanserat it-säkerhetsperspektiv
 • Erfarenhet av att identifiera it- och informationssäkerhetskrav inför anskaffning, utveckling och förvaltning
 • Erfarenhet att leda och genomföra riskanalyser, informationsklassningar och säkerhetsanalyser
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

 • Meriterande
  Det är meriterande om du utöver ovan även har:
 • Erfarenhet av systemadministration av Windows och/eller Linux, design och test av säkerhetsfunktioner, programmering och säkerhetskonfigurering samt it-säkerhet i virtualiserade serverlösningar
 • Erfarenhet av agil utvecklingsmetodik
 • Erfarenhet av ramverk såsom ISO/IEC 27001/2 och NIST 800-53
 • Relevant certifiering inom it- och informationssäkerhetsområdet såsom CISSP, CISA, CISM och CRISC
 • Erfarenhet av dataskyddsregleringen, sekretessregleringen och säkerhetsskyddsregleringen


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga då arbetet innebär samverkan med många olika parter, både internt och externt och vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Malin Isaksson Gruppchef 010- 56 356 52

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb