Vi söker Tekniska Integrationsförvaltare till Enköping

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 9 september 2021
Stängs
den 1 oktober 2021
Ref:
25165
Kategori
Integration
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla och säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tänk dig att du ska vara med att förvalta, felsöka och utveckla ett system.

Vilka krav ställs det? Hur är beroendet till andra system? Vilka funktioner behövs? Hur kan man göra produkten säker? Hur verifierar vi att det fungerar som det är tänkt?
Att jobba hos oss innebär att den här typen av frågor en del av vår vardag.

Vår uppgift i sektionen är att utveckla, ändra, testa och dokumentera integrationslösningar samt underhålla befintliga integrationsflöden. Du, tillsammans med teamet, står för lösningsförslag, incidenthantering, design- och projektarbeten och framtidsspaningar.

Plattformen är idag uppbyggd på IBM:s BAW (Process Server) och WebSphere MQ som är installerat i en AIX miljö. BAW (Process Server) bygger på Java EE.
På sikt kommer plattformen övergå till annan lösning vilket kommer bli en spännande och intressant resa.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:
 • Träningskläder och träning på arbetstid 3 timmar per vecka
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål

Läs gärna mer om Försvarsmakten som arbetsgivare på www.forsvarsmakten.se

Kvalifikationer
 • Genomförd utbildning på minst gymnasienivå med inriktning IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Erfarenhet av att arbeta med system till systemintegrationer
 • Kunskaper om XML datapresentation
 • Kunskaper i minst ett programmeringsspråk
 • Kunskaper i scriptspråk
 • Kunskaper i att upprätta samt underhålla dokumentation som tex systembeskrivningar, tekniska specifikationer samt installationsanvisningar

Meriterande
Tidigare erfarenhet av:
 • Testarbete
 • Kunskap om programmering i Java
 • Agil utveckling inom ett programmeringsspråk, exempelvis Java
 • IT-förvaltning, gärna från myndighet eller större organisation

Personliga egenskaper
Du är en person som gillar teknik och som trivs att jobba både ensam och i grupp. Du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid att lära oss av varandra och i detta är du en person som gärna delar med dig av dina kunskaper, men du är också nyfiken att ta till dig andras kunskaper. Du vill utvecklas i din roll, har ett starkt driv och söker nya utmaningar. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera.

Vi försöker att anpassa tjänsten efter dina styrkor och intresseområden, beroende på vart du är i din utveckling. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang, intresse för tekniken och såklart personlig lämplighet.

Oavsett din befintliga kompetens har vi den rätta utmaningen för att driva på din personliga utveckling och erfarenhet därav välkomnar vi såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare (6 månaders provanställning tillämpas)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Enköping. Resor i tjänsten förekommer.

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30, bifoga CV och ett personligt brev som beskriver varför du är rätt kandidat för tjänsten.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Sundberg 070-337 13 27. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Jovanna Pettersson Gambino, 019-393500 (växel).

Fackliga representanter:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-393500Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb