Projektledare inom IT till SIS

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 september 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi har en hög förändringstakt och behöver förstärka vår IT-funktion med en driven projektledare. SIS är mitt i en spännande förändringsresa där IT förflyttar sig från att hantera infrastruktur i egen regi till upphandlade funktioner som tjänst. Vi vill kunna fokusera mer på värdeskapande initiativ, samverkan och verksamhetsutveckling. Låter detta spännande att vara en del av? Då kan det vara dig vi söker!

Uppdraget
Som projektledare på vår IT-funktion kommer du att bidra till att SIS lyckas i vår förflyttning och du kommer att leda våra beslutade och prioriterade projekt/uppdrag så att de har framdrift, håller estimat och en hög kvalitet. Du kommer att vara utförare och sammanhållande för våra förstudier och projekt och du kommer även vara inblandad i större förvaltningsaktiviteter som behöver en ökad nivå av styrning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med våra olika teknikgrupperingar; utveckling, förvaltningsledning, infrastruktur samt support. Det innebär också en nära dialog med verksamheten och finns även möjlighet till att engagera dig i internationella uppdrag inom teknik och standardisering. Du kommer även vara medlem i SIS arkitekturråd där nyckelroller för IT och verksamhetsutveckling finns representerade.

Vi ser att du kan och vill bidra till att stärka IT med just dina förmågor, erfarenheter och egenskaper så att vi tillsammans utvecklas och blir ännu bättre på det vi gör.

IT-avdelningen består av 13 personer inklusive konsulter och du rapporterar till IT-chefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig likvärdig kunskap i arbetslivet. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som IT-projektledare med en stor teknisk förståelse och vana av att hantera både infrastruktur- och systemprojekt. Du har tidigare erfarenhet av projektstyrningsmodeller och förändringsledning och vi ser gärna att du har arbetat aktivt med frågor relaterat till IT-säkerhet. Vi tror att du brinner för att skapa värde och verksamhetsnytta med hjälp av IT och det är därför viktigt att du har kunskapen och erfarenheten av att kunna röra dig över hela leveranskedjan.

Vi tror att du har dokumenterad erfarenhet av att med gott resultat ha genomfört komplexa IT-projekt. Certifiering eller erfarenhet av PM3, SAFe, ITIL, IPMA eller liknande ramverk är meriterande. Flytande svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Som person är du ansvarstagande med egen drivkraft. Du tänker affärsmässigt när det gäller leverans, kvalitet och ekonomi och är van att kommunicera och förmedla progress inom dina områden. Vidare är du prestigelös och klippa på att skapa nya kontakter samt underhålla relationer. Kommunikation och lyhördhet är viktiga grundstenar och du känner dig trygg i att prata inför stora som små grupper där du engagerar och skapar förtroende. Vi ser att du är innovativ, framåtriktad och uppdaterad på vad som händer i branschen inom ditt område.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Louise Ajax, ansvarig för projektkontoret, 0704 26 98 77.

Är du intresserad, ansök då senast 2021-10-03. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Provanställning tillämpas.

Liknande jobb

Liknande jobb