Systemingenjör Signalskydd med inriktning förvaltning av signalskyddssystem

Förfaller i dag

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 10 september 2021
Stängs
den 24 oktober 2021
Ref:
25189
Kategori
Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att vi är under omvandling och tillväxt.

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande utmaningar.

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

I Försvarsmakten har FMTIS en framträdande, växande och viktig roll inom området signalskydd. FMTIS hanterar nu i princip alla signalskyddssystem inom Försvarsmakten vilket innebär ett ökat behov av samordning mellan förband och myndigheter. Många signalskyddsprodukter integreras i nya IT-system- och produkter varje år och omsättningsbehovet är stort.

FMTIS bygger därför upp en helt ny förvaltningsorganisation inom området signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Systemingenjör Signalskydd kommer du att arbeta med övergripande teknisk förvaltning av signalskyddssystem och signalskyddsnära IT-säkerhetsprodukter. Du kommer att stödja pågående utvecklingsprojekt av nya IT-säkerhetssystem- och produkter samtidigt som du förvaltar befintliga system och produkter som innehåller signalskydd. Du kommer att arbeta i miljöer som erbjuder möjlighet till nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga kollegor och myndigheter varvid hög social förmåga och flexibilitet krävs.

Tjänsten kommer att kräva stort eget ansvar och engagemang från start och du, tillsammans övriga kollegor och myndigheter, har en viktig roll i Sveriges totalförsvarsförmåga.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid
 • 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
 • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom IT/Telecom
 • Erfarenhet av utvecklings- och förvaltningsarbete inom IT/Telecom
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av signalskyddssystem och signalskyddsnära IT-säkerhetsprodukter
 • Erfarenhet av förvaltning av tekniska system inom IT/Telecom
 • Erfarenhet av praktisk ledning, exempelvis som gruppledare eller motsvarande
 • Kännedom om ledningssystem och dess infrastruktur inom Försvarsmakten
 • Språkkunskaper i teknisk Engelska
 • Erfarenhet av Projektledning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att leda och engagera och har en stor personlig drivkraft. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har god administrativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Systemingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller inte anställd personal inom Försvarsmakten).

Tillträde Enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Arbetsort: Enköping

Befattningen medför resor.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Chef DokumentMaterielsektionen, Jonny Tillgren 0706-71 57 52. 0451-382810

Chef Vidmakthållandeavdelningen, Jonas Hammarstedt, 010-823 2155

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb