FRA

Underrättelseanalytiker till avdelningen för signalunderrättelser på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 13 september 2021
Stängs
den 4 oktober 2021
Ref:
2779791
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker FRA Analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lägga det komplexa informationspusslet och lösa avancerade problem för att skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som analytiker söker, bearbetar och analyserar du inhämtad data och information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina slutsatser i underrättelserapporter. Du arbetar ofta självständigt men också tillsammans med andra då du ingår i ett team med gemensamma mål och arbetsområden.

De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden. Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vilket kräver en förmåga att hålla sig uppdaterad och anpassa arbetsmetodiken efter densamma. En framtida utmaning består av att tillsammans med dina kollegor utveckla metoder för inhämtning och analys samt rapportering och att anpassa produktionen efter kundernas behov. För att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar är kompetensutveckling en naturlig del av verksamheten.

Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare, och bidrar till att utveckla dessa samarbeten. Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan
Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen inom exempelvis statsvetenskap, juridik, ekonomi eller annat relevant område och/eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet
  • God datavana, fördelaktigt om du har kunskap inom telekom, samt grundläggande förståelse för teknik
  • Erfarenhet av arbete med bearbetning och analys eller förvärvat motsvarande kunskap genom studier
  • Erfarenhet av rapportskrivning
  • Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska, engelska och mandarin


Vi ser det som meriterande om du har:
  • Kunskaper inom datakommunikation (IP) alternativ utbildning inom teknik och/eller statistik
  • Arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst eller utredande inom statlig verksamhet
  • Intresse för utrikes- och/eller säkerhetspolitik


Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker denna tjänst har en god språklig analytisk förmåga som gör att du kan producera underlag och dokument av hög kvalitet. Du samarbetar bra med andra men har samtidigt förmågan att arbeta självständigt och planera samt strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kreativ och ihärdig vilket gör att du ofta kommer med idéer och hittar på nya metoder för att ta dig an en problemställning och arbetar på tills resultat är uppnådda. Du har lätt att ta initiativ och är en person som uppskattar att aktivt söka utmaningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 850 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 48. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Vänta inte med din ansökan då vi har för avsikt att intervjua löpande.
Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-03.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb