CGI

Infrastrukturarkitekt

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 14 september 2021
Stängs
den 12 november 2021
Ref:
J0921-1001
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du arbeta med att projektleda spännande tekniska utmaningar? Just nu söker vi en teknisk arkitekt med teknisk bakgrund till vårt team inom Global Technology Operations på CGI.

Vi på CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Hos oss i Stockholms kundteam om drygt 40-tal medarbetare jobbar vi främst med en enda stor kund, vilket gör att vi jobbar nära varandra och blir ett starkt team där alla känner varandra i teamet och stöttar varandra. Kunden har väldigt många olika verksamheter där i princip alla verksamheter har väldigt många nya spännande projekt på gång hela tiden. Kundens projekt spänner ifrån sådana projekt som ligger i teknikens framkant till mer etablerade teknikprojekt.

Inom kundteamet finns det ett specialteam av projektledare och arkitekter som verkligen kan denna kund. Och det är till just detta team som vi nu söker dig.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra ett dedikerat kundteam med virtuell placering i Stockholm. Vi erbjuder dig en omväxlande vardag med möjlighet att utvecklas både i lokala kundleveranser och i större globala åtaganden. Du kommer att jobba i mindre projekt där vår prioritet är outsourcing och integrering av kunders IT miljö. Vi arbetar såväl enskilt som tillsammans med andra kollegor i våra projekt och uppdrag. Våra projekt och uppdrag genomförs med stöd av etablerade metoder och modeller som baseras på branschstandarder.

I rollen som Teknisk Arkitekt blir ditt ansvar att upprätta och delvis etablera design av IT-Infrastrukturmiljön i de projekt du deltar i. Du kan även komma att driva mindre projekt/aktiviteter.

I dina arbetsuppgifter ingår även bland annat:
Upprätta arkitektur design samt kunna prissätta densamma utifrån en av kunden given behovsbild. Du har förmågan att ställa kompletterande uppföljningsfrågor för att få ihop en optimal helhetsarkitektur. Vidare ingår att aktivt sälja in din lösning samt sedan, som projektmedlem, driva specificerade uppgifter så att projektet kan levereras. Du har också förmågan att självständigt driva mindre projekt där du är både arkitekt samt teknisk koordinator. Oftast jobbar du dock i team med en projektledare eller teknisk koordinator.
Du behöver aktivt stötta genomförandet av projekten. Det kan innebära tex att definiera flöden för en serverbeställning, koordinera samt följa upp med enskilda tekniker hur deras taskar går framåt etc.

Rollen innebär att du har djup kunskap och intresse för IT-Infrastruktur och bra pedagogisk förmåga att förklara och sälja in till både kund och interna kollegor. Du är även duktig på att se hur du kan optimera fram en helhetslösning som är ekonomiskt attraktiv.

Resor kan förekomma i rollen och normalt är dessa inom storstockholmsområdet (samt i vissa fall Sörmlands och Upplands län). En stor del av arbetet sker nu under pandemitider via digitala medier där det normalt är flera kundmöten per dag digitalt. När pandemin så smått klingar av räknar vi med fler kundmöten i storstockholmsområdet.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

För att lyckas i rollen som Teknisk Arkitekt söker vid dig som har god teknisk förmåga teknisk förmåga med inriktning mot IT-Infrastruktur såsom server-, och applikationsinstallationer, LAN, WAN, AD etc. Denna roll kräver att du kan flytande svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Som Teknisk Arkitekt krävs även god samarbetsförmåga och ett organiserat arbetssätt. Rollen passar dig som trivs med struktur, att arbeta med stort kundfokus, har en positiv inställning och motiveras av att driva på och se resultat i ditt arbete. Vi tror även att du alltid har en affärsmässig inställning och är kreativ i din problemlösningsförmåga.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Skicka in din ansökan redan idag, vi hantera ansökningar löpande. Är det något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till john.kallersand@cgi.com

Då denna roll kräver säkerhetsklassning så krävs svenskt medborgarskap för denna tjänst. Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det. Utdrag från Polisens belastningsregister kommer genomföras.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb