Project Manager till IMI Supply Chain Solutions i Hässleholm

Rekryterare
Experis
Plats
Hässleholm
Annonserat
den 14 september 2021
Stängs
den 19 november 2021
Ref:
e3af8e5c-1dac-4c0f-acf1-5093aea7df48
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Industri-Matematik International AB (IMI) är mitt i en innovativ tillväxtresa och har en spännande tid framför sig. Vill du hänga på denna resa och utvecklas i en stabil organisation med starkt kundfokus? IMI söker nu drivna projektledare. I rollen får du arbeta med och ansvara för större och verksamhetskritiska IT-projekt för kunder inom logistik och distribution. Låter detta som något för dig?

Om företaget

Industri-Matematik International AB (IMI), är en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik med huvudkontor i Linköping. IMI:s mjukvarulösningar utgör en central funktion i att automatisera och effektivisera arbetsprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

IMI har sedan starten 1967 utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för internationella och marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvaran över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har 100 anställda och omsatte omkring 170 MSEK under 2020.

På kontoren i Hässleholm och Linköping, belägna mitt i stadskärnan, arbetar kollegorna i en vänskaplig miljö, där roliga aktiviteter utförs både på och utanför arbetsplatsen. IMI har kommit långt för att uppnå en jämn könsfördelning där kollegiet stöttar varandra genom aktiviteter som mentorskap och utbildningar; allt för kontinuerlig kompetensutveckling och goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Dina arbetsuppgifter

Som Project Manager på IMI kommer du att fungera som en dynamisk projektledare, där komplexiteten och omfattningen varierar från projekt till projekt, men där målet alltid är att leverera överenskommet slutresultat. Du ansvarar för att leda företagets duktiga utvecklare från projektdefinition till leverans.

Projekten är inriktade mot införande, uppgradering eller integration av våra standardmjukvaror, ibland med inslag av mer omfattande systemutveckling. Projekten drivs i tätt samarbete med IMI:s kunder, och du har många olika kontaktytor hos kunden, från företagsledning till systemanvändare. Du håller i alla aspekter av projektet, från planering till kontroll och uppföljning av aktiviteter och lönsamhet. I rollen ingår även ansvar för coachning och feedback till projektdeltagarna så att såväl individen som projektteamet utvecklas kontinuerligt.

Din placering är vid kontoret i Hässleholm och några större resor i tjänsten kommer inte att krävas. Företagets kunder finns huvudsakligen i Norden och är ofta större företag med återkommande projektbehov och långsiktiga relationer.


Din profil


Du har en relevant utbildningsbakgrund eller tidigare erfarenhet av projektledning. Vi ser gärna att du har god förståelse för affärssystem (gärna inom lagerstyrning) och mjukvaruutveckling samt erfarenhet av att leda IT-projekt där du är väl förtrogen med projektmetodik och verktyg för projektstyrning. Du har ett strukturerat och analytiskt förhållningsätt till dina arbetsuppgifter som bidrar till ett effektivt genomförande.

Som person tror vi att du är kommunikativ, social, engagerad och service-minded samtidigt som du utstrålar ett lugn och kan bibehålla ett överblicksperspektiv genom hela arbetet. Du har en god förmåga att lyssna på andra och du har viljan att motivera dina teammedlemmar samt besitter en god kommunikativ förmåga, både internt och med kunder.

Vidare ser vi att du är resultatorienterad och duktig på att prioritera och driva frågor till beslut samt att du har en stor drivkraft i att förändra, förbättra och utmana. Du är en självgående person som gärna bidrar till förhöjd arbetsglädje. Då kunderna är internationella och dokumentation sker på både svenska och engelska krävs goda kunskaper i båda språken. Det är meriterande om du har erfarenhet från logistikområdet och från mer komplexa affärs- eller logistiksystem.

Välkommen till IMI! Här råder övertygelsen att din trivselnivå på jobbet är direkt avgörande för hur du presterar. Därför görs stora investeringar i både personal och produkt. De är måna om att du har en balans mellan arbete och fritid och känner att du kan utvecklas på jobbet.

Så här säger VD Niklas Rönnbäck om synen på bolagets viktigaste tillgång, sina medarbetare:
"Medarbetarnas kompetens kan inte överskattas och vi sätter definitivt människan före tekniken. Med Priveq som ägare kommer vi öka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar", säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI. Han beskriver IMI:s företagskultur som innovativ, samarbetsorienterad, jämlik och utvecklande"

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells & Experis, en del av Manpowergroup. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christopher Weeks, 0727 - 28 54 30, christopher.weeks@jeffersonwells.se .

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Liknande jobb

Liknande jobb