Systemspecialist

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Trollhättan, Sweden
Annonserat
den 13 september 2021
Stängs
den 11 oktober 2021
Ref:
113302
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
En spännande vardag - för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Söker du ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta brett med olika arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling då är detta jobbet för dig !

Du kommer att

  • ha fokus på att jobba med vår serverdrift som är basen för Vattenfall Eldistributions driftstödsystem (SCADA) och för vårt nuvarande mätvärdesinsamlingssystem. Våra driftstödssystem har krav på hög tillgänglighet, där funktioner så som fjärrkontroll, avbrottsinformation och kundhantering finns. I miljön ingår även ett modernt telefonisystem. I övrigt finns en blandad servermiljö som till stor del består av en virtuell infrastruktur.
  • delta i vårt arbete med IT-säkerhet då det ställs höga krav på vår skydds och säkerhetsnivå och då det kontinuerligt arbetas med att förbättra vår IT-säkerhet.
  • ha beredskap för ovanstående miljö på sikt
  • medverka vid förstudier och delta i projekt för att ta fram och införa ny funktionalitet.


Vi söker dig som

  • har högskole-/civilingenjör inom IT eller har en motsvarande utbildning.
  • har några års erfarenhet inom IT
  • ar kunskaper inom flera av följande områden: storagelösningar (NetApp), VMware,, Linux (Debian/Redhat), Veeam
  • har kunskaper inom Windows, MS SQL, Active Directory samt Oracle DBMS så är detta värdefullt.
  • goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • gärna jobbat med systemförvaltning


Som person är du positiv, initiativrik och ansvarstagande. Du klarar av att hantera stressiga situationer, arbetar strukturerat, organiserat och har förmågan att göra goda prioriteringar i ditt arbete. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att fatta beslut.

Det är meriterande om du a rbetat mycket med storagelösningar och VMware.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Rekryterande chef: Ann Hedlund

Rekryterare: Jessica Petersson

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Trollhättan.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan. Sista ansökningsdag 10 oktober.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Liknande jobb

Liknande jobb