Polismyndigheten

Teknikspecialist inom ledningsstödssystem till IT-avdelningens specialiststödsverksamhet i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 13 september 2021
Stängs
den 16 oktober 2021
Ref:
A516.711/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Sektionen för Digital arbetsplats och Specialistverksamhet arbetar bland annat med Polismyndighetens tekniska förmågor att arbeta mot grov organiserad brottslighet och stötta de specialistverksamheter som finns i myndigheten. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och vi jobbar nära verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Vi är just nu i en uppstartsfas där fokus ligger på att hitta en lämplig teknisk lösning att sedan implementera den. Du har här chansen att vara med från början och påverka såväl utformning som kommande roadmap inom området.

Som teknikspecialist kommer du att bidra med kunskap och expertis inom området ledningsstödsystem i det uppdrag vi har inom sektionen att utveckla och upprätthålla den förmågan. Du kommer att få vara med och implementera ett IT-stöd och tillsammans med slutanvändarna i verksamheten säkerställa att det fungerar som önskat. Som teknikspecialist bidrar du med förståelse för verksamhetens behov och utmaningar och omsätter detta till förslag på lösningar. Det kommer att krävas samarbete med andra grupper inom IT-avdelningen och som person är du lösningsorienterad och kan tänka utanför boxen.

Det löpande arbetet drivs agilt och med täta avstämningar med gruppen, verksamheten och ev. leverantörer. Gruppen du tillhör är i en tillväxtfas och du kommer att få arbeta med både nya och rutinerade kollegor.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Akademisk examen inom IT eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • 5 års erfarenhet av förvaltning och utveckling av IT-stöd i komplexa tekniska miljöer
  • 5 års erfarenhet av förvaltning och utveckling av ledningsstödsystem i närtid
  • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
  • God förmåga att uttrycka dig på engelska, både i tal och skrift


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Goda kunskaper inom GIS och positioneringstjänster
  • Praktisk erfarenhet av systemadministration i system med höga skydds-och säkerhetskrav
  • Praktisk erfarenhet av systemadministration för mobila enheter


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lösningsorienterad men med hög integritet. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som teknikspecialist kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, du gillar att utmanas i ditt tänk och du är inte rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.

Då vårt arbete omfattas av strikta säkerhetskrav kommer vikt läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Malin Sjödin, 0105637146

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Billengren (anna.billengren@polisen.se)

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 15/10 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A516.711/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A516.711/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb