Polismyndigheten

Testare till It-säkerhetsenheten

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 13 september 2021
Stängs
den 8 oktober 2021
Ref:
C62889/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1000 anställda. Som testare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång. Därför behöver vi dig!

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till att Polisens it-system inte blir hackade och att information inte hamnar i fel händer? Har du ett brinnande intresse för Informationssäkerhet och är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och tillsammans med oss ta ett helhetsansvar för testning, nyutveckling och förvaltning av Polisens IAM-system som möjliggör central behörighetshantering till Polisens it-system, då är du rätt person för oss.

På polisens It-avdelning finns många olika specialist-grupperingar som du i rollen som testare kommer samverka med, t.ex. vid erfarenhetsutbyte, integration med andra system, användning av befintliga lösningar, förbättring av plattformar, driftsättningar.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov. I rollen kommer du att få ett stort ansvar, och en varierad och spännande arbetstillvaro.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning inom IT, eller examen från relevant YH-utbildning med inriktning mot teknisk testning/mjukvarutestning, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
 • Aktuell och mångårig erfarenhet av test och testdesign.

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

  Meriterande
  Följande erfarenheter är särskilt meriterande:

 • Aktuell erfarenhet av arbete med automatiserade tester
 • Utforskande tester

 • Något/några av följande erfarenheter är i övrigt meriterande:

 • Testledning
 • Certifiering inom test eller motsvarande utbildning, gärna ISTQB-certifiering
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • Java, Angular, Typescript eller andra programmeringsspråk
 • GUI-testautomatisering

Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du är lyhörd och noggrann och värnar om ett gott samarbetsklimat.

Vi kommer att lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Petra Stålberg Rekryterande chef 010-563 68 81 petra.stalberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort:

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb