Vill du arbeta med it-avtal och leverantörsstyrning på Finansinspektionen?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 september 2021
Stängs
den 4 oktober 2021
Ref:
21-23309
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation.

Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete avseende it och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Som projektledare på Finansinspektionen (FI) kommer du att arbeta på stabsfunktionen på område It. Du kommer främst att arbeta med fokus på administrativa uppgifter kopplade till avtalskoordination och leverantörsstyrning på området. Dessutom kommer du att självständigt driva uppdrag och projekt kopplade till avtal - och leverantörsstyrning inom verksamhetsområde It.

Tjänsten är en mix av löpande arbete och projektledning som innefattar att förvalta, koordinera och samordna, driva och kvalitetsgranska myndighetens arbete med leverantörer och ingångna avtal. Du ser exempelvis till att avtalsansvarig informeras när avrop och förnyad konkurrensutsättning behöver ske, stöttar i genomförande och ser till att givna processer följs och avslutas. Du övervakar att leverantörer följer de avtal som ingåtts, stöttar ansvariga chefer i de fall avvikelser behöver korrigeras. Du arbetar nära och samverkar ofta med specialistfunktioner inom myndigheten som till exempel upphandlare, ekonomifunktioner och ansvariga chefer.

I din roll som projektledare kommer du också att hantera de processer som är kopplade till avtal och leverantörsstyrning inom it-området och vid behov uppdatera dessa processer samt tillhörande styrdokument och riktlinjer. Arbetet innebär att du kommer att arbeta när ledande funktioner och chefer inom område It.

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå inom it, ledarskap eller juridik, alternativt liknande utbildning som FI bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har en projektledarutbildning. Du har god kunskap att arbeta med it-verktyg, ärendehanteringssystem och program. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med it-avtal och är väl insatt i upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Du har även erfarenhet av projektledning, uppföljning av leverantörer eller avtalskoordination Det är en fördel om du tidigare arbetat på myndighet. Du kan även uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift. 

Som person är du självgående och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du visar engagemang för att förbättra arbetssätt och metoder, prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelnings chef Stefan Sundman på 08-408 985 66. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 4 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb