CGI

Kommunikationstekniker

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Bromölla, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 15 september 2021
Stängs
den 13 november 2021
Ref:
J0921-0446
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Alla medarbetare har också möjlighet att dela den framgång vi tillsammans skapar genom att köpa in sig i CGI:s aktieköpsprogram. På så sätt kan vi alla ta del av företagets vinstdelning - kundernas och företagets bästa blir allas bästa. Alla mår bra när det går bra.

Just nu söker vi en Kommunikationstekniker till en av CGI Outsourcade kunder. Som kommunikationstekniker i kundteamet jobbar du med drift av nätverksinfrastruktur inom följande områden:

• Data Center Network
• Wide Area Network
• Internet access
• Secure Application Delivery
• Lastbalansering
• IP-adress managering (IPAM)

Kundteamet hanterar förvaltning, utveckling, design, implementation, förändringshantering och driftstöd inom kommunikationsområdet. Jobbet innebär kontakter både internt och externt. Vi jobbar tillsammans i CGI's kundteam med lösningsarkitekter vid förändringsbeställningar för att informera om våra tjänster, teknik och dess möjligheter eller för att anpassa erbjudande till vår kund och möta deras krav.

Dina framtida arbetsuppgifter

Huvudinriktningen är att ansvara för förvaltning och effektivisering av driften ur ett tekniskt perspektiv men även strategiska frågor kring utveckling och inriktning är en viktig del. Vi jobbar även med att utveckla och förbättra våra interna system för rapportering och övervakning med mera.

Hög kvalitet och säkerhet i våra processer och projekt med avseende på våra tjänsteleveranser är ett måste. Som tekniker är dina arbetsuppgifter att säkerställa en effektiv och kvalitativ leverans samt tillsammans med kollegor i andra team bidra till att utveckla och underhålla vår tjänsteportfölj över tiden. I ansvaret ligger också att utarbeta och leda aktiviteter inom team och projekt, därför är en viktig egenskap hos dig att kunna ta egna initiativ, starta upp och driva aktiviteter i mål.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av drift i större skala med fokus på kommunikationsinfrastruktur och gärna är certifierad inom några kompetensområden. Du ser möjligheterna att jobba i en miljö med erfarna tekniker och att få chansen att leda och driva aktiviteter, utveckla både tjänster och kompetenser samt även utvecklas själv. En viktig egenskap hos dig är att kunna ta egna initiativ, starta upp och driva aktiviteter i mål. Att förstå betydelsen av dokumentation och själv ha en dokumentationsådra är också en egenskap vi vill att du har.

Samverkan och förmåga till helhetssyn med övriga tjänsteområden och plattformar är en nyckelfaktor för oss.

Den vi söker skall ha god teknisk kompetens och erfarenhet inom flera av följande områden:
•Data Center Network.
•Wide Area Network topologier och leveranser.
•Internet access och DDoS volymetriska och applikatoriska skydd.
•Lastbalansering och applikatoriska säkerhetslösningar.
•IP management verktyg.
•Routing och Switching.

Vi värdesätter & meriterar dessutom efter följande egenskaper:
•Kunskap inom kommunikationssäkerhetsfunktioner och produkter.
•Kunskap om driftsrelaterade processer och preventivt arbete.
•Kunskap om implementering av automatisering.
•Dokumentation av driftslösningar.
•Förmåga att tänka i termer som; Effektivisering, Automatisering.
•Analytisk förmåga inom säkerhet.
•God verbal och skriftlig förmåga.
•Erfarenhet av att arbeta målmedvetet och resultatinriktat och i team.
•Du är drivande, ansvarsfull och noggrann.
•Behärskar engelska i skrift och språk då projekt kommer att ske både nationellt som internationellt.
•Behärska svenska flytande i skrift och språk.
•Du värderar goda relationer och har förmåga att skapa ett produktivt och positivt arbetsklimat.

Vad vi erbjuder
På CGI sätter vi laget före jaget. Vi vet att vägen till framgång går via tillit och samarbete. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet genom att nyfiket dela tankar och kunskap, lyssna och ge varandra utrymme, hantera konflikter när de uppstår och se storheten i laget snarare än jaget. Vi uppmuntrar egna initiativ och låter olika åsikter ta plats eftersom vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar

På CGI blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Andreas Lundin, +46 702-583254 eller andreas.molin@cgi.com

Placeringsort är Kista i Stockholm eller Bromölla. Beredskapstjänstgöring kan ingå. Du måste vara svensk medborgare då uppdraget kräver säkerhetskontroll. Swedish citizenship is a requirement

Vi ser gärna kvinnliga sökanden för en jämnare könsfördelning. Vi ser gärna kvinnliga sökanden för en jämnare könsfördelning.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum 2021-11-17.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb