Samordnare informationssäkerhet och dataskydd

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 september 2021
Stängs
den 17 oktober 2021
Ref:
4a8b5127-425c-48fe-9896-fa78dbabd925
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du ta vårt arbete inom informationssäkerhet och dataskydd till nästa nivå? Nu söker Byggnads en samordnare för frågor kring informationssäkerhet och dataskydd till förbundskontorets ledningsstab.

Förbundskontorets uppdrag handlar till stora delar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att ta tillvara medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen, även i ett internationellt perspektiv. Byggnads består av ett förbundskontor och 11 regioner som är egna juridiska personer. Arbetet innefattar hela förbundets verksamhet i samarbete med expertfunktion i närliggande organisation.

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom dataskydds- och informationssäkerhetsfrågor och som gärna vill arbeta med oss på Byggnads. Du är nyfiken på och intresserad av att jobba nära verksamheten. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar inom området. Du är drivande i utvecklingsarbete och har förmåga att leda och följa upp olika projekt. Du kan snabbt sätta sig in i problem och fatta självständiga beslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Samordna hanteringen av förbundets dataskyddsfrågor och informationssäkerhet.
 • Formalisera och dokumentera processer gällande dataskydd och informationssäkerhet.
 • Ge råd och stöd till ledning och personal inom området.
 • Ansvara för och hantera incidentrapportering inom området för förbundet.
 • Identifiera och samordna informations- och utbildningsbehov inom området.
 • Vid behov, ta fram och utveckla rutiner och dokumentation inom området.

Som samordnare arbetar du proaktivt och reagerar på sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet. Du har verksamheten i fokus och jobbar nära förbundets systemförvaltare i utvecklingsfrågor för IT-området. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning av applikationer, IT-lösningar och risker. Du stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom säkerhetsområdet. Du arbetar tillsammans med DPO och med andra förbunds resurser inom området.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en bred roll med stora möjligheter att påverka ett viktigt område samtidigt som du själv planerar din dag. Varje dag möts du av engagerade kollegor och ett trivsamt arbetsklimat. Vi sitter i fina lokaler centralt i Stockholm!

Viktiga personliga egenskaper och kvalifikationer är
 • Akademisk examen med inriktning informationssäkerhet eller annan utbildning som i kombination med erfarenhet kan bedömas likvärdig.
 • Flerårig, aktuell, arbetslivserfarenhet av informationssäkerhetsarbete.
 • Kunskap om lagar och regler samt standarder inom området.
 • Erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och utredningar.
 • Lyhörd lagspelare med ett pragmatiskt förhållningssätt
 • Tydlig och bekväm kommunikatör som formulerar sig väl på svenska och samspelar med andra samt anpassar din kommunikation till olika situationer, syften och mottagare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Om oss
Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Byggnads med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 0703-775969, anki.snis@se.experis.com eller Pia Boström, 0703-146866, pia.bostrom@se.experis.com .

Varmt välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

Liknande jobb

Liknande jobb