Förvaltningsledare

Rekryterare
Gävle Kommun
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 10 oktober 2021
Ref:
C63124
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

IT enheten ansvarar för en stabil och säker drift av kommunkoncernens IT infrastruktur och att den plattform som erbjuds är anpassad efter våra verksamheters behov. Här ingår strategi, IT-projektledning, systemförvaltning och systemutveckling. Enheten ansvarar också för drift och IT- support.

Arbetsuppgifter Vill du arbeta med utveckling av arbetssätt och metodik där systemförvaltning är en viktig del i det gemensamma uppdraget? Hos oss får du möjlighet att skapa effektiva och hållbara lösningar som stöttar verksamheternas behov samtidigt som du vidareutvecklar kommunens arbetssätt kring systemförvaltning tillsammans med kollegor runt om i kommunkoncernen. Nu söker vi ytterligare en förvaltningsledare som kanske är just du!

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare eller projektledare och vill vara med att utveckla detta arbete framåt! Kom och gör Gävle utvecklande och hållbart tillsammans med oss!

Som förvaltningsledare ansvarar du för att leda det IT-nära systemförvaltningsarbetet tillsammans med verksamheternas organisation och säkerställa att målen i förvaltningsplanen nås genom god planering och leverans i tid med rätt kvalitet. Du stöttar och koordinerar nya och förändrade verksamhetsbehov inom förvaltningsområdet hela vägen från idé till implementerad åtgärd.

Initialt kommer en del av ditt arbete vara att driva ett projekt för att ta nästa steg med implementering och vidareutveckling av kommunkoncernens gemensamma arbete med systemförvaltning.

• Du driver det fortsätta arbetet med att implementera nya arbetssätt inom systemförvaltning tillsammans med kommunens verksamheter andra verksamheter i kommunen.
• Du har ett tätt samarbete med verksamheternas förvaltningsledare vid hantering av nya behov, förändringar och problem.
• Du leder det IT-nära förvaltningsarbetet tillsammans med verksamheternas förvaltningsledare och kollegor från IT- och utvecklingsavdelningen.
• Du är en del av verksamheternas systemförvaltningsorganisation där ni tillsammans arbetar fram och följer upp överenskomna planer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Universitets- eller högskoleexamen inom IT-området eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat i uppdrag relaterade till förvaltningsledning, förändringsledning, projektledning eller IT-styrning.

För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att åstadkomma, tillsammans med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmågan att skapa och bibehålla förtroendefulla samarbeten och är pretiglös i ditt förhållningssätt.

Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkt i våra användares behov samt effektiviseringsbehoven inom offentlig sektor. Det kräver att du har lätt för att hitta nya infallsvinklar, uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ samt sprider kunskap som är användbar för hela organisationen.

Du har en god kommunikativ förmågan där du anpassar ditt språk till olika situationer, syften och mottagare.

Du trivs med att jobba i gränsen mellan verksamhet och IT och du har erfarenhet av arbete med etablerade modeller/koncept inom förvaltning eller projektledning tex PM3, XLPM eller liknande.
Du arbetar enligt en tydlig process och organiserar och planerar ditt arbete väl där du använder resurserna effektivt för att på bästa sätt nå resultat.

Anställningens omfattning Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

 

Ansökan

Referensnummer:   C63124

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.