Servertekniker Windows till Regeringskansliets it-enhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 30 september 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din arbetsdag.
Sveriges morgondag.

Regeringskansliets it-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är ca 120 medarbetare som svarar för it-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket totalt omfattar ca 6 400 användare över hela världen.

Regeringskansliet gör nu en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av it-miljön med ny arkitektur. Vi behöver därför stärka vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som vill vara med och förbättra vår it-miljö och våra arbetssätt. Vi behöver engagerade och flexibla medarbetare som vill ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar en professionell personlig utveckling.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat:

  • Att bidra till Sveriges utveckling, oavsett vilken roll du har eller var i organisationen du arbetar.
  • En global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser.
  • Arbeta i en komplex miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav.
  • Att få inblick i politikers vardag och ständigt arbeta för att förenkla deras arbete och ge dem förutsättningar att förverkliga Sveriges politik.
  • Vara med på en omfattande och spännande digitaliseringsresa som just nu sker inom hela Regeringskansliet.
  • Goda möjligheter att utvecklas. Din kompetensutveckling kommer att uppmuntras och prioriteras.
  • Varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att styra över din egen arbetsdag.

Eftersom det är mycket som pågår hos oss just nu så är det viktigt att du som vill vara med på denna resa gillar att driva och vara med i förändring. Om du dessutom är intresserad av samhällsfrågor så kommer din vardag bli ännu roligare hos oss!

Arbetsuppgifter

Som servertekniker inom Windows kombinerar du din specifika serverkunskap med SCOM och virtualiseringskompetens, för att tillsammans med ditt team bygga ny infrastruktur och livscykelhantera befintlig. Vi står inför en spännande framtid med behov av automatisering, Vi bygger för att digitalisera Regeringskansliet och vi arbetar med andra intressanta lösningar för att säkerställa säkralösningar med hög tillgänglighet för användarna. Vi har behov av unga teknikintresserade personer som vill vara med att bygga vår framtida it miljö, så kom med på resan och var med och bygg framtidens IT-infrastruktur hos oss!

I tjänsten som Windowstekniker kommer du att arbeta med drift, underhåll och vidareutveckling av vår Windows Server-miljö och SCOM plattform. Detta innebär bl.a. löpande uppgraderingar och livscykelhanteringar, säkerhetspatchningar, utveckling av plattform, dokumentering, projektarbete och schemalagt driftansvar samt beredskap utanför kontorstid.

Du kommer att ingå i ett team som har ansvar för drift, förvaltning och utveckling av en global och komplex IT-miljö med högt ställda kontinuitets- och säkerhetskrav. Enligt schema delta i beredskap och arbete utanför ordinarie kontorstid vid servicefönster och incidenter.

Vi söker dig som är en teknikintresserad person som har förmågan att snabbt lära dig nya saker. Du har erfarenhet som tekniker med aktuell erfarenhet av Windows Server OS och Windows server 2016/2019. Detta gör att du har aktuella kunskaper inom Windows Server OS (från 2012 R2 och framåt) samt aktuella kunskaper inom säkerhet i Windowsmiljöer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SCCM, Powershell, VMware, AD och GPo, SCOM, datalagrings- och backuplösningar och serverhårdvara samt erfarenhet av Linux. Det är ett plus om du har erfarenhet av patchning och livscykelhantering, automatisering/Orkestrering av datacenter samt erfarenhet av infrastruktur med hög tillgänglighet och säkerhet. Det är även meriterande om du har medverkat och kravställt vid upphandlingar inom IT-området och arbetat i projektform. Vi ser positivt på om du har kunskap om ITIL. Du får gärna ha erfarenhet av drift och utveckling av komplexa datacentermiljöer.

Du har minst gymnasieutbildning men vi ser det som meriterande om du även har en högskoleutbildning eller annan utbildning inom för tjänsten relevant område. Det är även meriterande med certifieringar inom datacenter, server, lagring, backup.

Övrig information

Anställningen inleds med provanställning. Tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. 

Om rekryteringsprocessen

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi vill att din ansökan ska vara skriven på svenska.

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chef Magnus Stålhammar på tel 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta Leveransledare Peter Milos på tel 08-405 59 92. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-4051000, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Melanie Hedlund Bjersten). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb