Nätverkstekniker med erfarenhet av videolösningar till Regeringskansliets it-enhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 30 september 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Regeringskansliets it-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är ca 120 medarbetare som svarar för it-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket omfattar ca 6 400 användare över hela världen.

Regeringskansliet gör nu en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av it-miljön med ny arkitektur. Vi behöver därför stärka vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som vill vara med och förbättra vår it-miljö och våra arbetssätt. Vi behöver engagerade och flexibla medarbetare som vill ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar en professionell personlig utveckling.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat:

 • Att bidra till Sveriges utveckling, oavsett vilken roll du har eller var i organisationen du arbetar.
 • En global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser.
 • Arbeta i en komplex miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav.
 • Att få inblick i politikers vardag och ständigt arbeta för att förenkla deras arbete och ge dem förutsättningar att förverkliga Sveriges politik.
 • Vara med på en omfattande och spännande digitaliseringsresa som just nu sker inom hela Regeringskansliet.
 • Goda möjligheter att utvecklas. Din kompetensutveckling kommer att uppmuntras och prioriteras.
 • Varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att styra över din egen arbetsdag.

Eftersom det är mycket som pågår hos oss just nu så är det viktigt att du som vill vara med på denna resa gillar att driva och vara med i förändring. Om du dessutom är intresserad av samhällsfrågor så kommer din vardag bli ännu roligare hos oss!

Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker kombinerar du din specifika nätverkskunskap med att vilja fortsätta utveckla dig inom området. Vi vill att du är delaktig och engagerad, för att du ska kunna möta framtida leveranser inom teknikområdet för att tillsammans med ditt team bygga ny infrastruktur och livscykelhantera befintlig. Vi står inför en spännande framtid med behov av automatisering, vi ska säkerställa att våra användare både vid våra departement och vid våra svenska utlandsmyndigheter har ett bra IT stöd med hög och säker tillgänglighet. Vi arbetar med att digitalisera Regeringskansliet, vilket skapar stora möjligheter att utveckla sig inom teknikområdet.
Kom med på resan och var med och bygg framtidens IT-infrastruktur hos oss!

Arbetsuppgifter:

 • Drift, förvaltning, underhåll och vidareutveckling av vår globala nätverks- och datakommunikationstjänster
 • Drift och förvaltning av nätinfrastrukturen till vår videoplattform.
 • Bidra med förbättringsåtgärder både inom teknikområdet och gällande arbetssätt.
 • Omvärldsbevakning och regelbunden uppdatering på de aktuella tekniska produkterna och dess tjänster.
 • Dokumentera befintliga och nya lösningar och ta fram nya rutiner för detta.
 • Projektarbete, både i rollen som teknisk rådgivare och i rollen som utförare som t.ex. vid införande av nya system, tester inför driftsättning etc.
 • Enligt schema delta i beredskap och arbete utanför ordinarie kontorstid vid servicefönster och incidenter.
 • Delta i fastighetsprojekt i Stockholm och på utlandsmyndigheterna. Dvs leverera nätverkskapacitet på plats vid nyetableringar och ombyggnationer av Regeringskansliets fastigheter i Sverige och utomlands.

För att trivas och passa i rollen så behöver du kunna ta ansvar för och driva arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt, ha förmåga till att ta initiativ och komma med nya förslag till arbetssätt samt ha förmåga att analysera och agera för att förekomma problem och hitta den mest effektiva lösningen. Du är flexibel och kan anpassa dig till nya omständigheter utan att resultatet påverkas negativt och du arbetar bra med andra människor samt agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter.

Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta som nätverkstekniker där du har arbetat med routing/Switching, design, implementation och felsökning av trådade- ,trådlösa- och fibernätverk, installation och driftsättning av routrar, distributions- och access switchar samt övervakningsverktyg. Du har även erfarenhet av att dokumentera och ta fram beskrivningar och du har minst en gymnasieutbildning men vi ser det som meriterande med en högskoleutbildning eller annan utbildning inom för tjänsten relevant område.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Nätinfrastruktur för Videokonferenslösningar/Digitala mötesteknologier, säkerhetslösningar och it-säkerhetssystem avseende internetåtkomst och externt brandväggsskydd samt arbete med automatisering/verktyg både inom Nät och Datacenter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att konfigurerat övervakningsverktyg, medverkat och kravställt vid upphandlingar inom IT-området och arbetat i projektform samt har erfarenhet av ITIL och (SDN), Software Defined Network.

Det är även meriterande om du har andra IT-relaterade kunskaper som du kan bidra med, t.ex Scriptkunskap,  MPLS, VPN, WiFi och brandväggslösningar. Vi ser det som meriterande om du har högskoleutbildning eller annan utbildning inom för tjänsten relevant område samt
CCNA eller CCNP certifiering. 

Övrig information

Beredskap och arbete på vissa helger vid servicefönster förekommer. Tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Om rekryteringsprocessen

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 september 2021. Vi vill att din ansökan ska vara skriven på svenska.

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chef Magnus Stålhammar på tel 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta Leveransledare Peter Milos på tel 08-405 59 92. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-4051000, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Melanie Hedlund Bjersten). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb