Sektionschef IT till SCB

Plats
Örebro (Stad)
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 13 oktober 2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Arbetsbeskrivning

Att vara sektionschef är att vara chef i första linjen med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Sektionschefen ansvarar för sektionens leverans utifrån uppdraget i arbetsordningen och rapporterar till överordnad chef. Rollen har fokus på den operativa verksamhetens sakfrågor och personalledningsfrågor.

Sektionschefen skapar förutsättningar för samarbete, ständiga förbättringar och nytänkande. Leder, planerar och följer upp sektionens arbete. Översätter SCB:s vision och mål för sektionen samt följer upp, utvärderar och utvecklar verksamheten. Stöttar enhetschefen i den taktiska utvecklingen av enheten. Utvecklar medarbetarnas förmåga till samarbete och kommunikation för att skapa effektiva team och en god arbetsmiljö. Visar tillit till medarbetarnas förmågor och främjar ett aktivt medarbetarskap samt visar mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande.

Sektionen för Statistik och analys
Sektionen ansvarar för att tillhandahålla utveckling och förvaltning av IT-stöd till de två statistik- och analysavdelningarna Ekonomisk statistik och Social statistik samt processen Bearbeta och analysera. Inom sektionen arbetar idag 19 IT-utvecklare fördelat på fyra team.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att du leder och fördelar arbetet inom sektionen för Statistik och analys. Du ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef och ytterligare två sektionschefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom relevant IT-område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • ledarerfarenhet inom relevant IT-område
  • erfarenhet av både utvecklings- och förvaltningsarbete inom IT
  • kunskap i coachande ledarskap
  • fackkunskap inom sektionens verksamhetsområde
  • förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Du praktiserar ett närvarande ledarskap som leder och utvecklar medarbetarna till att fungera som effektiva teammedlemmar. Du är målfokuserad, kommunikativ och driven och förstår din roll som arbetsgivarföreträdare.

Du bör vara van och bekväm i rollen som förändringsledare samt ha arbetat med förändringar och ha erfarenhet av personal- och arbetsledning. Meriterande är erfarenhet av att leda medarbetare på distans och på plats. Meriterande är även erfarenhet av systemutveckling, IT-infrastruktur och IT-support samt erfarenhet av dialog med beställare av IT-system och IT-tjänster.

Du bör ha kunskap och erfarenhet av systemutveckling i Microsoftmiljö samt webbutveckling och SQL, kunskap om tillgänglighetsaspekter (WCAG) samt ha erfarenhet av agilt arbetssätt.
Du bör även ha god teknisk grund och förståelse för både systemutveckling, IT-infrastruktur och IT-support och ha ett brinnande intresse för teknik och teknisk utveckling.
Du bör ha förmåga att uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Du som söker delar våra förhållningssätt: mod att agera, tillit till varandras kompetens och goda vilja, handlingskraft att omsätta ord i arbete och var och ens ansvar att bidra till helheten.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. För rollen krävs godkänd säkerhetsprövning i form av säkerhetssamtal. 

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2021-10-07, märkt med dnr A2021/3065, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Raphael Sedin tel. 010-479 60 45

Fackliga företrädare

Krister Näsén, ST inom SCB, tel. 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel. 010-479 40 00

Övrigt

För befattningen som sektionschef gäller förordnande på tre år, med möjlighet till omförordnande i perioder om två år.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Liknande jobb

Liknande jobb