Polismyndigheten

Teknikspecialist CI/CD till Polismyndighetens IT-avdelning, Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 12 oktober 2021
Ref:
C63375/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

IT-avdelningen
IT-avdelningen blir en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers it-system och därtill hörande it-infrastruktur samt för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

IT-drift och infrastrukturförvaltning
It-drift och infrastruktur ska ha helhetsansvar för utförande av tjänster inom verksamhetsområdet samt stödja utvecklingsprojekt och förvaltningar. Indelning av verksamheten ska göras med utgångspunkt från processmässiga och tekniska samordningsmöjligheter, klient/server, infrastruktur samt nät och övervakning. It-drift och infrastrukturförvaltning ska också samordna driftsättning av Polismyndigheternas it-system, releashantering, samt ansvara för it-incidenter, it-problem och ändringar.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist på CI/CD-teamet stöttar man utvecklingsteamen med hur verktygen kan användas och man tar tillsammans fram optimala lösningar per team. Man ansvarar även för livscykelhantering av befintliga produkter samt omvärldsbevakning. Du jobbar mycket nära dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera det interna stödet till Polisens utvecklingsteam.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT alternativt att du har motsvarande
 • förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Praktisk erfarenhet av att bygga CI/CD-pipelines och av Continuos Integration
 • Erfarenhet av något eller några av följande verktyg: Jenkins, Maven, Nexus Repository Manager, Bitbucket/GIT och SonarQube
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet inom:

 • Utveckling och/eller systemadministration i Linux
 • Erfarenhet av containerbaserad miljö
 • Att införa och implementera testautomatisering
 • Verktygsstöd för apputveckling iOS
 • Java, Groovy eller liknande (JVM-baserat språk)

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer krav på att du kan arbeta självgående, du tar eget ansvar och initiativ samt strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver även ha en god förmåga att samarbeta i ditt team och vara servicemedveten i kontakten med representanter för andra teknikområden inom IT-avdelningen. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

Det är viktigt att du är proaktiv i din egen kompetensutveckling, då finns det alla möjligheter att utvecklas hos oss.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Isabelle Danielsson HR-konsult 070-243 03 53 isabelle.danielsson@polisen.se Niclas Åhlander Rekryterande chef 010-56 389 37 073-048 34 01 niclas.ahlander@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 11 oktober 2021.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Isabelle Danielsson, isabelle.danielsson@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb