IT-chef

Rekryterare
Gävle Kommun
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen, som är en av Sektor styrning och stöds sju avdelningar. IT- och utvecklingsavdelningen har cirka 85 medarbetare organiserade i två verksamheter IT-enheten och Digitaliseringsenheten. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil teknisk plattform anpassad till verksamheternas behov och att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT.

Arbetsuppgifter
IT-verksamheten består av fem grupper som tillsammans har som uppgift att tillhandahålla och vidareutveckla en modern och tillförlitligt IT-plattform till våra kunder inom hela kommunkoncernen. Vår verksamhet omfattar många olika verksamhetsområden med olika utmaningar baserat på både variationen i uppdrag och mängden användare vi skall stödja.

Som IT-chef har du budget och verksamhetsansvar för hela IT-verksamheten och direkt personalansvar för enhetens gruppchefer. Du har utöver själva IT-leveransenen en viktig roll i IT- och utvecklingsavdelningens uppdrag att bidra till kommunkoncernens verksamhetsutveckling och digitalisering där du tillsammans med IT- och utvecklingschefen och chefen för digitaliseringsenheten jobbar med utvecklingen av hela vår verksamhet.

IT-verksamheten i Gävle kommun är idag helt avgörande för att våra kärn- och stödverksamheter skall fungera och en viktig del av uppdraget är att upprätthålla löpande och goda relationer med våra kunder och användare. I den nya organisation som är under uppbyggnad jobbar vi intensivt med att öka våra användare förutsättningar genom att tillhandahålla såväl rätt tekniska förutsättningar som kunskap att använda dem på rätt sätt.

I din roll är du medlem i avdelningens ledningsgrupp och representant för IT-verksamheten i kontakter med våra kunder och samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten. Du är redan en erfaren och uppskattad ledare på strategisk nivå. Du har din chefserfarenhet från en verksamhet inom IT eller liknande teknisk verksamhet. Du har erfarenhet av arbete i en större organisation och har intresse och vilja för ledarskap i en politiskt styrd organisation. Vi ser också att du har goda kunskaper i att kommunicera på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Du är en trygg och kommunikativ ledare med ett tillitsbaserat ledarskap som på ett engagerat och inspirerande sätt kan leda genom andra och uppnå goda resultat. Du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar dina medarbetare till individuell utveckling.

Du vågar fatta beslut och du driver utvecklingsfrågor framåt. Du har intresse för att utveckla verksamheter och du är en möjliggörare för utveckling inom det kommunala uppdraget med utgångspunkt i verksamheternas behov.

Ansökan

Referensnummer:   C62698

Gör ansökan

Övrigt För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb