It-säkerhetsarkitekt

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 september 2021
Stängs
den 30 november 2021
Ref:
148207
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi på Atea Stockholm söker dig som vill arbeta som it-säkerhetsarkitekt i spännande och utvecklande uppdrag hos våra kunder som finns inombåde den privata och publika sektorn. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att bli en del av ett säkerhetsteam där vi arbetar tillsammans för att skapa de bästa och säkraste lösningarna för våra kunder. Dina kollegor kommer självklart finnas i Stockholm, men vi arbetar som ettAtea och har kollegor lokaliserade inom hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en it-säkerhetsarkitekt som kan ta rollen som strategisk rådgivare och hjälpa våra kunder att hitta tekniska lösningar för att säkra sin it-verksamhet. Vi tror att du jobbat i en liknande roll tidigare eller att dukänner dig redo attta ett steg mot nya utmaningar. I din roll som it-säkerhetsarkitekt kommer du bl.a. att arbeta med kravställning, granskning och uppföljning av it-säkerhetslösningar samt stödja kunder i deras it-säkerhetsarbete. I din roll som it-säkerhetsarkitekt ingår också att omvärldsbevaka it-säkerhetsområdet och ta fram strategier inför framtiden.

Vad söker vi hos dig

Du är resultatinriktad, strukturerad och drivande samt har stor social förmåga med fokus på att skapa goda relationer. Samtidigt har du en positiv inställning och är bekväm med ett utåtriktat arbete med stort kundfokus samt har lätt för att anpassa dig till nya förhållanden.

För att lyckas i rollen ska du:
  • Vara väl insatt i standarder, tekniker och produkter inom it-säkerhetsområdet såsom CIS Controls/NIST, brandväggar IPS/IDS, zero-trust och sårbarhetscanning/hantering
  • Ha erfarenhet av säkerhetsgranskningar, riskbedömningar, analyser och rapportering
  • Ha erfarenhet av härdning av system/infrastruktur och säkerhetsarkitektur
  • Goda kunskaper om it-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows)
  • Högskole- eller civilingenjör med it-säkerhetsinriktning eller med motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är om du:
  • Har någon form av certifiering inom informations- eller it-säkerhet, exempelvis CISSP eller motsvarande
  • Har arbetat som konsult och vana att hantera kundrelationer
  • Har erfarenhet av projektledning

Vårt erbjudande till dig

På Atea får du inflytande och möjlighet att utveckla erbjudandet inom säkerhetsområdet tillsammans med oss.

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Palmgren, konsultchef säkerhet, via anna.palmgren@atea.se alternativt telefonnummer 070-782 57 53. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.Samtal från externarekryteringsföretagochsäljare undanbedes.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb