Customer Insight Manager - Vattenfall Värme

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Stockholm (Solna), Sweden
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 11 oktober 2021
Ref:
113367
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker Vattenfall Värme en ny talang som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utveckling och digitalisering framåt.

Det här är vi, dina nya kollegor

Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler och värmepumpar. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.

Om rollen

Nu söker vi en framåtlutad och erfaren Customer Insight Manager för att stärka upp och utveckla arbetet med en digital och kundinsiktsdriven Värmeaffär. I rollen ligger fokus på analys av våra kunders behov och beteenden samt av marknad och trender. Du tar ett strategiskt grepp om insiktsarbetet och hur vi kan utveckla och driva det framåt. Du ingår i Värmes marknadsenhet och arbetar i nära samarbete med teamet samt med säljavdelningen. Ett agilt arbetssätt och ständigt lärande är viktiga byggstenar och i din roll kommer du ha stora möjligheter att forma det fortsatta arbetet med insiktsarbetet för Vattenfall Värme.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Strategiskt utveckla och driva Vattenfall Värmes Customer Insight-funktion
 • Utföra och analysera resultat av NPS/CSI-undersökningar
 • Utveckla och förankra arbetet med kundsegmentering
 • Utveckla och driva arbetet med kundpaneler och fokusgrupper
 • Ta fram arbetsmetoder för en kundinsiktsdriven produktutveckling - implementera och utveckla arbetet inom hela organisationen
 • Ta fram och analysera marknadsinformation till marknadsplaner och affärsplaner
 • Stötta organisationen med diverse analyser utifrån kundinsikter


Dina kvalifikationer

 • Du har en relevant akademisk universitets- eller högskoleutbildning
 • Erfarenhet inom energibranschen är meriterande
 • Har erfarenhet av utföra kundundersökningar både för privatkunder och företagskunder
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Din profil

Vi söker dig som är nyfiken, positiv och prestigelös med ett starkt driv. Du trivs med att arbeta självständigt, såväl som i team. Du kan smidigt växla mellan att styra och samverka. Dessutom är du bra på att se helheten både från ett kund- och affärsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.

Placering: Solna

Nyfiken? Så här får du veta mer.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pia Rydback, telefon 0761497180. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson, telefon 070 0390770.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 2021-10-10.

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

#LI-CD1

Liknande jobb

Liknande jobb