Systemutvecklare med inriktning mot webb till SCB

Plats
Örebro (Stad)
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 10 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för webbutveckling och problemlösning?

På SCB hanterar vi dagligen stora mängder data med snabba informationsflöden och tar fram lösningar för att förenkla och framtidssäkra statistik. SCB:s IT-avdelning finns i Örebro med cirka 100 medarbetare som ansvarar för de IT-system som möjliggör statistikproduktionen.

På sektionen står vi inför omfattande arbetsinsatser inom både ny- och vidareutveckling. Nu pågår en digitaliseringsresa från fysisk till digital publikation, vilket bland annat innebär tillgängliggörandet av statistik genom förbättrad visualisering. Under vidareutvecklingen av vår webbsida arbetar vi kontinuerligt med förbättringar inom tillgänglighet (WCAG), prestanda, navigering och sökfunktionalitet.

För att kunna hantera de behov och utmaningar som vår digitaliserings- och förbättringsresa ger upphov till behöver vi förstärka ett av våra utvecklingsteam och söker därför en systemutvecklare med intresse av webbutveckling.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare hos oss arbetar du med krav, utveckling och test. Utvecklingsarbetet sker både i front- och back-end, där du arbetar med utveckling och förvaltning av nya och befintliga system. Du kommer att arbeta i ett team i nära samarbete med kravställare och användare, både internt och externt. Tillsammans med teamet kommer du att främst arbeta med vår webbplats scb.se och vårt intranät.

En stor del av teamets tid spenderas på webbplatsen, därför är du bekväm med webbutveckling och bekant med JavaScript frameworks, API för webbtjänster eller Episerver.

Kvalifikationer

Du har:

 • Systemvetenskaplig examen eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
 • Kunskap om utveckling i C#/ASP.NET/MVC, HTML/CSS och JavaScript
 • Kunskap om agila arbetssätt
 • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande ifall du har kunskap om:

 • JavaScript frameworks som React eller Angular
 • Episerver
 • Elasticsearch
 • API för webbtjänster
 • SQL
 • Riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (WCAG)

Det är meriterande ifall du har arbetslivserfarenhet av:

 • Utveckling i C#/ASP.NET/MVC, HTML/CSS och JavaScript
 • JavaScript frameworks som React eller Angular
 • Episerver
 • Elasticsearch
 • API för webbtjänster
 • SQL
 • Agila arbetssätt

På SCB lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Den här tjänsten behöver dig som är lösningsorienterad och kvalitetsmedveten samt strukturerad och initiativtagande. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt trivs med att arbeta teambaserat.

Du som söker delar våra förhållningssätt: mod att agera, tillit till varandras kompetens och goda vilja, handlingskraft att omsätta ord i arbete och var och ens ansvar att bidra till helheten.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare och inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då in din ansökan senast 2021-10-10 märkt med dnr A2021/3226, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. Då förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten vill vi att du skickar in din ansökan på svenska. I slutet av din ansökan kommer du även att få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta sektionschef Alexander Breznik tel. 010-479 70 32.

Fackliga företrädare

Ewa-Lena Sjöström, ST inom SCB, tel. 010-479 63 93

Andreas Eriksson, Saco-S, tel. 010-479 60 51

Övrigt

Eftersom avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Ansök

Liknande jobb

Liknande jobb