Content Manager till Smarteyes i Göteborg

Rekryterare
TNG IT Digital
Plats
Västra Götalands län, Göteborg
Lön
Fast lön
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 11 oktober 2021
Ref:
51910954-3056-4088-A65C-451784EA89D6
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du jobba på som Content Manager på Smarteyes i Göteborg? En av Sveriges bästa arbetsplatser

Smarteyes är just nu på en spännande resa och vi utökar därför vårt marknadsteam med en Content Manager till huvudkontoret i Göteborg.

Har du känsla för layout och form, och skriver texter som skapar engagemang? Sök jobbet idag!

För femte året i rad ligger Smarteyes i topp på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser, sök idag så får du också chansen att jobba här!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här erbjuds du en ny roll där du tillsammans med marknadsteamet kommer forma rollen. Som medarbetare hos oss blir du en viktig del av ett expansivt företag. Ett företag som vill förändra branschen och som har som vision att vara den mest rekommenderade optikern, både hos kunder och hos medarbetare.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Rollen som Content Manager är både operativ och strategisk. Du jobbar med våra digitala kanaler som idag främst är sociala medier (facebook, instagram, linkedin), web och e-mails och du är involverad i utvecklingen av våra digitala plattformar.

Strategisk bidrar du genom att vara delaktig i arbetet med Smarteyes långsiktiga kommunikationsplaner för Sverige, Danmark och Tyskland. Här tar du en ledande roll när det gäller contentstrategin framåt för bolaget. Operativt jobbar du med att skapa och publicera innehåll (text, bild, rörligt) i våra digitala kanaler, framförallt för den svenska marknaden.

Du upprätthåller Smarteyes tonalitet i text och bild och arbetar proaktivt för att hitta och skapa intressant innehåll som är relevant för våra målgrupper och som hjälper oss att nå våra mål. Mycket innehåll skapar du själv utifrån vår grafiska profil och bildbank. Men du känner dig även trygg i att själv ha kontakt med reklambyrå för briefing och korrektur av material som du inte skapar själv.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du jobbar tillsammans med fem kollegor i marknadsteamet, på kontoret i centrala Göteborg.

Vi ser gärna att du bifogar exempel på tidigare arbeten, som komplement till din ansökan. T ex texter du skrivit eller content du skapat. Detta går att göra när du är inloggad på TNGs kandidatsida. Har du ett instagramkonto eller blogg som du vill att vi ska ta del av får du gärna skicka med en länk. Vi vill veta mer om dig!

VEM ÄR DU?

För den här rollen är inte längden på erfarenhet det viktigaste. Vi letar efter en person med fallenhet och känsla för kommunikation, form och layout som vet vad som krävs för att skapa engagemang på sociala medier, hur man skriver ett mail som våra kunder vill läsa och hur man SEO-anpassar text och bild för webben.

Eftersom du blir vår första Content Manager på Smarteyes tror vi du behöver ha med dig detta;
  • Arbetslivserfarenhet från liknande arbete eller utbildning inom digital kommunikation.
  • Duktig som skribent med erfarenhet av att skapa, optimera och följa upp innehåll i digitala kanaler.
  • Förståelse för, och kunskap i SEO.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift då du producerar material på svenska.
  • Ha god förståelse för kommunikation till olika målgrupper och för olika varumärken samt ett kommersiellt tänk.
  • Grundläggande kunskaper i bildbehandlingsprogram, t ex Photoshop, Indesign eller motsvarande layoutprogram är meriterande.


För att lyckas och trivas i denna roll ser vi att du är en kommunikativ och kreativ person som inte har några problem att driva och initiera dialog med andra människor. Du uppskattar stort eget ansvar och tycker det är roligt och givande att driva dina egna projekt där du får chans att våga testa och uttrycka din kreativitet. Du tycker samtidigt det är roligt att vara del av ett tajt team och du är beredd att hoppa in och gör det lilla extra för att vi tillsammans ska nå våra mål.

Det faller sig naturligt för dig att parera flera projekt samtidigt och du stimuleras av att se ett resultat i arbetet. Du får saker att hända och kan ta beslut och agera med de medel du har till ditt förfogande.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!