Arkitekt SAP BASIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 19 oktober 2021
Ref:
25260
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SAP LOG-, HR-, BW- och HANA, SharePoint, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi har också verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som Arkitekt för SAP Basis.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi står inför stora förändringsprojekt ex. SAP S/4 HANA, vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet. Idag har vi ett team som gemensamt ansvarar för SAPs landskap och landskapsdesign från Försvarsmaktens perspektiv och du som teammedlem kommer ha det gemensamma övergripande lösningsmässiga ansvaret.

Din främsta uppgift är att säkerställa att System PRIO SAP landskap kan förvaltas långsiktigt. Du beslutar även om målversion och val av mjukvarukomponenter samt SAP verktyg inom PRIO. Vidare kvalitetssäkrar du informationsunderlag till roadmaps och uppgraderingsstrategier. Du är även med och beslutar i tekniska frågor på lägre nivå såsom SAP Basis påverkan i ärenden och rekommenderar ändringar till planer, prioritering och omfattning av aktiviteter i landskap i fas med roadmaps och vidmakthållande. Allt detta i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder

Kvalifikationer
 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet inom förvaltning av SAP ur ett tekniskt perspektiv
 • Erfarenhet av rollen som arkitekt
 • Flera års arbetslivserfarenhet av SAP HANA
 • Flera års arbetslivserfarenhet av DB2
 • Certifieringar inom SAP BASIS
 • Erfarenhet av större IT-projekt i någon ledande position (PL, teknisk arkitekt, QA)

Meriterande
 • Andra certifieringar inom SAP
 • Arbetslivserfarenhet i utformande av IT-strategi, roadmaps, livscykelhantering
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process
 • Arbetslivserfarenhet av SOLMAN
 • Erfarenhet av Ekonomi, Logistik eller HR

Personliga egenskaper
Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar. Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt. Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av sektionschef Irene Johansson på telefonnummer 070-847 92 92. För upplysningar angående anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Karin Lind via växeln, på telefonnummer 019-39 35 00.

Fackliga representanter FMTIS
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb