IT-driftingenjör (Vikariat)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 19 oktober 2021
Ref:
25181
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-driftingenjör till ett vikariat till Genomförandeenhet Väst, IT-sektionen, med placering i Göteborg.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Genomförandeenhet Väst (GE Väst) stödjer förbanden i Militärregion Väst när det gäller drift och underhåll av ledningssystem och undervattenssystem. GE Väst verkar utifrån fem Genomförandeavdelningar (GA), Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg och Halmstad.

Genomförandeavdelning Göteborg (GA Göteborg), verkar ifrån Göteborgs Garnison på Käringberget, Västra Frölunda och består av en IT- och en Tele-sektion. IT-sektion Göteborg består av åtta medarbetare som verkar som stöd till Förband och Centra och civila myndigheter inom Göteborgs Garnison och dess "satellitorter".

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-driftingenjör kommer du att ingå i ett team av IT-ingenjörer vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter. Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, felsökning och reparation på nätverk, servrar, klienter, kringutrustning.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Treårig gymnasieutbildning med teleteknisk inriktning eller likvärdig dator-/teleinriktad utbildning
 • God kunskap i Windows 7/10
 • God kunskap i MS Office-paketet
 • Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
 • Kunskap om Firewall-/Routingteknik
 • Tidigare arbetat med support inom IT
 • Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV
 • Kunskap i Microsoft applikationer
 • Kunskap i Cisco och Unix
 • Kunskap i fibersvetsning
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT

Personliga egenskaper
För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsformen är ett vikariat på ett år. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Göteborg

Upplysningar kring befattningen lämnas av sektionschef Mats Andersson 031-69 24 11. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino via växeln 019-393500.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-17. Din ansöka ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.