CGI

Database Administrator

Rekryterare
CGI
Plats
Borlänge, Dalarna , Sweden
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 8 oktober 2021
Ref:
J0321-1525
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en vass Database Administrator och vill få möjligheten att förändra och förbättra samhället vi lever i? Nu söker vi dig till vårt team i Borlänge!

Som Database administrator hos oss på CGI får du möjlighet att vara med och förändra på riktigt. Du får skapa lösningar tillsammans med våra kunder, som bidrar till att skapa hållbara resultat för det samhälle vi lever i. Det kan handla om att skapa effektiva och innovativa lösningar som hjälper våra kunder att leverera bättre service, öka sin säkerhet eller effektivisera sin verksamhet.

Vi vet att framgång är att gå framåt tillsammans. Vi vet att vägen till framgång går via tillit och samarbete. Vi bygger inte bara framgång och stolthet, varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. CGI grundades just så, genom en dröm om att skapa ett företag där alla ska trivas och vara med att bygga framtiden. Vi håller fortfarande drömmen levande genom att uppmuntra egna initiativ och låter olika åsikter ta plats eftersom vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar.

Just nu söker vi en Database Administrator till vårt applikationsdriftsteam i Borlänge!

Dina framtida arbetsuppgifter

Hos oss på CGI får du en omväxlande vardag. Här erbjuds du möjlighet att utvecklas som konsult både i lokala kundleveranser och i större globala åtaganden. Du kan jobba i små, korta projekt på några månader till stora, långa åtaganden. Vi deltar i och driver projekt och åtaganden på plats hos våra kunder, men främst från våra lokala kontor. Vi arbetar såväl enskilt som tillsammans med andra kollegor i våra projekt. Våra uppdrag genomförs med stöd av etablerade metoder och modeller som baseras på branschstandarder.

I rollen kommer du att arbeta med både stora och små databasmiljöer i Oracle och SQL till våra kunder främst inom tillverkningsindustrin.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• drifta våra kunders miljöer, primärt inom vårt kompetensområde databas
• hantera installationer, uppgraderingar och migrering
• göra prestanda- och problemutredningar
• utveckla och förbättra graden av automation i våra databastjänster

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Sökande till denna tjänst skall ha dokumenterad erfarenhet av design, utveckling och förvaltning i MS SQL Server-miljöer och god kännedom inom Oracle Database.

För att trivas i rollen bör du ha:
• erfarenhet av databasadministration i SQL Server och Oracle.
• erfarenhet av felsökning och att lösa databasintegritetsfrågor, prestandaproblem, blockering, anslutningsproblem, säkerhetsfrågor etc.
• erfarenhet av Performance Tuning, frågeoptimering, med hjälp av Performance Monitor, SQL Profiler och andra övervaknings- och felsökningsverktyg.
• möjlighet att upptäcka och felsöka databasserver problem, relaterade till CPU, minne, I / O, diskutrymme och andra resurser.
• stor kunskap om säkerhetskopior, återvinning modeller databas DBCC kommandon.
• stor kunskap av index, indexförvaltning, integritetskontroller, konfiguration, patchning.
• förmåga att skriva och felsöka SQL kod och design (lagrade PROC, funktioner, tabeller, vyer, triggers, index, begränsningar).
• erfarenhet av både Microsoft server och Linux.

Du har förmåga att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

För denna roll behöver du kunna svenska och engelska i tal och skrift.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Ansök redan idag, vi hanterar ansökningar löpande. Om det finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till mattias.blomqvist@cgi.com.

Resor ingår i rollen. Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.