Mjukvarustrateg

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 6 oktober 2021
Ref:
2021/824
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Regionledningskontoret

Region Stockholm befinner sig i ett viktigt utvecklingsarbete inom it och digitalisering. Regionledningskontoret, som är regionstyrelsens förvaltning, söker nu en mjukvarustrateg som i ett team ska arbeta med såväl strategi och långsiktigt arbete kring mjukvaruhantering som förhandlingar med mjukvaruleverantörer till Region Stockholm.

Vi på avdelningen Strategisk IT ansvarar för koncernövergripande styrning, ledning och uppföljning inom digitalisering, it och informationssäkerhet. Vi arbetar för att Region Stockholms verksamheter ska ha bästa möjliga förutsättningar för utveckling och digitalisering. Att regionen har möjlighet att använda olika typer av mjukvaror och molntjänster utifrån de särskilda förutsättningar som just Region Stockholm har, är en av förutsättningarna för att digitalisering ska kunna ske på ett funktionellt sätt.

Vi behöver nu förstärka den centrala funktion som arbetar med strategier och utveckling av mjukvaruområdet med ytterligare en person. I takt med att utvecklingen gått från traditionell licenshantering till applikationer som tjänst, behöver strategier och medvetenheten kring licensavtal och möjligheten för kunder att nyttja olika typer av programvaror öka. Regionledningskontoret ansvarar för regionövergripande licens- och tjänsteavtal för programvaror och applikationer som nyttjas inom hela regionen. Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare, och licensavtalen för grundläggande programvaror och tjänster är således också några av de största inom offentlig sektor i Sverige.

Vad ska du göra?

Som mjukvarustrateg kommer du att ta fram långsiktiga strategier kring behov och förutsättningar att nyttja olika typer av plattformar och tjänster samt genomföra förhandlingar med leverantörer av mjukvaror och molntjänster. I arbetet ingår att förstå och sätta komplexa licensvillkor i relation till Region Stockholms behov och organisationens utformning.

Region Stockholm har en stor applikationsflora och fokus kommer att vara regionövergripande programvaror och tjänster, i tjänsten ingår även att ge råd och stöd till andra relevanta funktioner inom regionen. Du kommer att ha stöd av ytterligare en mjukvarustrateg, jurister, arkitekter och avtalsstrateger samt arbeta nära övriga it-funktioner inom regionen. Det kommer att finnas tillgång till olika typer av licensnätverk inom framförallt offentlig sektor. Du kommer även få möjlighet att utveckla din kompetens – det är en självklar del i arbetet.

Vem är du?

Du förstår att villkor i licens- och mjukvaruavtal kan vara avgörande för hur verksamheter kan utvecklas och digitaliseras, och att långsiktiga strategier kring användandet av mjukvaror och molntjänster är en nödvändighet i dagens samhälle. Du förstår även komplexiteten kring olika typer av molntjänster och vilka krav och villkor som är viktiga för att offentlig sektor ska kunna nyttja den typen av tjänster.

Du har arbetat flera år med licenshantering, och genomfört förhandlingar med mjukvarutillverkare, antingen på kundsidan eller återförsäljar-/distributionsledet. Du kan även ha arbetat för någon större mjukvarutillverkare.

Du är en pragmatisk och prestigelös person som kan förklara komplexa villkor och förutsättningar på ett enkelt sätt. Du kan förhålla dig till detaljer och hur dessa påverkar helheten, och samtidigt förstå när frågor behöver tas vidare för beslut och åtgärd.

Vi tror att du har:
- Flera års erfarenhet av licens och mjukvaror, inklusive erfarenhet av förhandlingar med större mjukvarutillverkare
- God förståelse för de särskilda avtalsvillkor som olika typer av molntjänster ställer
- Högskole-/universitetsutbildning inom juridik, ekonomi, systemvetare eller annan relevant inriktning, alternativt dokumenterad erfarenhet av licens- och mjukvaruarbete
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
- Erfarenhet från offentlig sektor och särskilt om upphandlingslagstiftningen samt styrningsfrågor i en politiskt styrd organisation är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter särskilt ett stort mått av integritet och säkerhetsmedvetande. 

Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss, oavsett var i livet du befinner dig. Arbetet bedrivs just nu till största delen på distans och stora möjligheter finns att anpassa arbetet även efter att nuvarande restriktioner upphört.

Varmt välkommen med din ansökan

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   20220101
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100 %
Ort   Stockholm
Län   Stockholms län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/824

Kontakt

  • Emma Wahlin, emma.k.wahlin@sll.se

Facklig företrädare

  • Vision, Tommy Mäntynen, tommy.mantynen@sll.se
  • SACO, Jonas Ivarsson, 08-123 144 58
  • Akademikerförbundet SSR, Thérèse Juvall, 08-123 139 42

Publicerat   2021-09-08
Sista ansökningsdag   2021-10-06

Liknande jobb

Liknande jobb