FRA

Teknisk underrättelseanalytiker inom kontraterror

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 20 september 2021
Stängs
den 10 oktober 2021
Ref:
2783893
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en teknisk underrättelseanalytiker (TUA) som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med internationella relationer och samtidigt bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Som TUA arbetar du dels med verksamhetsnära utveckling och dels med bearbetning och efterforskningar i olika slag av källmaterial, däribland IP-trafik. Du analyserar, söker och bearbetar information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina upptäckter i underrättelserapporter. En stor del av jobbet kräver att du har, förutom förståelse för teknikfrågor, förmågan att samarbeta med andra analytiker med fördjupningar i källmaterial. I vardagen har du även kontakt och samarbetar med många olika personer och funktioner internt såväl som externt.

Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vidareutbildning och kompetensutveckling är därför en naturlig del av verksamheten. En framtida utmaning består av att tillsammans med dina kollegor utveckla rapporteringen, oavsett källa och bearbetningsdisciplin, samt att anpassa produktion i linje med uppdragsgivarnas behov. I detta ingår att vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har kunskaper och erfarenheter enligt följande:
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.
  • Akademisk examen, lämpligen med IT-inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet inom IT-branschen.
  • Erfarenhet av arbete med bearbetning och analys av mängddata eller förvärvat motsvarande kunskap genom studier.
  • Erfarenhet av analys av IP-trafik.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper eller erfarenheter inom följande områden:
  • Utbildning inom informationssäkerhet, programmering, webbutveckling, kryptologi eller databaser.
  • Arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst eller utredare inom statlig verksamhet alternativt inom annan verksamhet av operativ karaktär.
  • Kunskaper inom nätverkskommunikation, telekom eller IP-trafik.
  • Erfarenhet eller förståelse för apputveckling samt hur applikationer och operativsystem är uppbyggda.
  • Kunskaper inom Linux.
  • Kunskaper om IT-forensik.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Du har ett positivt, flexibelt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. Vidare ser vi att du är prestationsorienterad, tar stort ansvar för leveransen i dina uppdrag, planerar ditt arbete med god struktur och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Med din kreativitet, specialistkunskap och analytiska förmåga hittar du nya sätt att angripa olika problemställningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på uthållighet och att du kan behålla motivationen i både med- och motgång.

Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Eftersom vi verkar utifrån en ständigt föränderlig omvärld ser vi att du tar egna initiativ när du identifierar nya möjligheter för hur man kan utveckla arbetsmetoderna och bemöta nya utmaningar. Du drar lärdom från erfarenheter och feedback från omgivningen för att utveckla din kompetens och prestation över tid.

För att lyckas i rollen krävs det att du har ett intresse för teknik och förståelse för dess koppling till vår verksamhet samt ser till att hålla dig uppdaterad och inhämta nya kunskaper inom området.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4912. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-10.
Referensnummer 3848/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb