Teknisk testare till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
2021/355
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens it-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare. Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med it-utveckling, och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering.

Huvudsakliga utvecklingsspråk hos oss är Java och Angular och som stöd använder vi bland annat Jenkins, Maven, IntelliJ, GIT och Sonarqube. Exempel på testautomatiseringsverktyg som vi använder är JBehave och Specflow. Vi arbetar mot testdriven utveckling och har en vision kring Cotinuous delivery. Vår målsättning är att våra system ska anpassas till containerbaserad plattform och mikrotjänster.

Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team och ser teamets mognad som en viktig framgångsfaktorVi arbetar med testautomatisering som en del i vår utvecklingsprocess.

Ditt nya jobb

Du får möjligheten att arbeta i it-projekt som är strategiskt högt prioriterade för att utveckla och stötta Kronofogdens kärnverksamhet. Vidare säkerställer du att vi levererar rätt kvalitet i våra projekt och du deltar från designprocess till realiserad lösning. Som testare hos oss arbetar du med att ta fram testdesign, testscriptning och testutförande. Tester bedrivs både via manuellt arbete och med automatisering. Vidare kommer du att vara en naturlig del i utvecklingsteamet där vi nu arbetar med att gå från detaljerad testscriptning mot att införa utforskande testteknik och testautomatisering.  Kronofogdens it-avdelning består idag av cirka 32 personer inom test.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du blir en viktig kugge i Kronofogdens it-verksamhet. Vi söker dig som har

  • utbildning på minst gymnasienivå
  • de senaste åren har arbetat med tekniska tester av komplexa administrativa applikationer.
  • en god förståelse för komplexa testmiljöer, testdatahantering samt om olika testmetoder.
  • har erfarenhet av testautomatisering
  • Bred och djup erfarenhet att arbeta agilt.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen.

Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer. I övrigt ser gärna att du har en god analytisk förmåga och är strukturerad.

Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete.

Du ska kunna kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och ha förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren.

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   5
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer   2021/355

Kontakt

  • Annica Caesar, Sektionschef, 010-579 20 26
  • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66

Facklig företrädare

  • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
  • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat   2021-09-17
Sista ansökningsdag   2021-10-03

Liknande jobb

Liknande jobb