Arbeta med informationssäkerhet och revision

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Stad)
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 4 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Jobba med något som är viktigt för alla

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Arbeta med informationssäkerhet och revision Uppsala

Ref 2021/03956

Är du intresserad av att arbeta med informations- och IT-säkerhetsfrågor och samtidigt bidra till att höja säkerheten hos samhällsviktiga verksamheter? Vi söker en eller fler medarbetare till vårt NIS-team. Som en del av Livsmedelsverkets NIS-team får du arbeta med tillsyn av information- och IT-säkerhet hos Sveriges dricksvattenproducenter. Tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare arbetar du för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Här gör du samhällsnytta

Dricksvatten utgör samhällets viktigaste livsmedel och Livsmedelsverket har länge varit den myndighet som ansvarar för samordning av dricksvattenfrågor i Sverige. Sedan 2018, när NIS-direktivet trädde i kraft i Sverige, har Livsmedelsverket ett viktigt uppdrag som innebär tillsyn av att dricksvattenproducenter har tillräcklig säkerhet i sina nätverk och informationssystem.

Tillsynsarbetet är etablerat i en första fas och behöver vidareutvecklas och förbättras inför nästa steg. Målet är alltid en effektiv tillsyn!

Ett mångfacetterat uppdrag

Du kommer att tillhöra NIS-teamet som är en del av IT- och serviceavdelningen. Som medarbetare i NIS-teamet kommer du att genomföra tillsyn ur olika aspekter samt utveckla och förvalta vår tillsynsprocess inom NIS-lagen. Vidare kommer du att läsa och tolka den lagstiftning som gäller inom NIS-regleringen och omsätta dessa till praktiska krav. Du kommer även att samarbeta med andra myndigheter och bidra till våra egna föreskrifter inom NIS samt tillhandahålla rådgivning till våra anmälda leverantörer inom området.

I den här rollen förväntas du även delta i arbetet med Livsmedelsverkets egen informationssäkerhet under ledning av vår informationssäkerhetssamordnande roll. Det kan till exempel innebära framtagning av styrdokument, att hålla i utbildningar internt, medverka i informationssäkerhetsklassificeringar och riskanalysarbete eller att bistå med andra granskningar och analyser inom informations- och IT-säkerhetsområdet.

Tjänsten, som är placerad i Uppsala, kommer att innebära en hel del resande inom Sverige.

Din profil

För att kunna göra tjänsten rättvisa behöver du uppfylla följande krav:

  • Några års erfarenhet av att arbeta med information- och IT-säkerhet
  • Kunskap om standarder inom området, till exempel ISO27001
  • Kunskap om IT-miljöers och IT-systems uppbyggnad och en förståelse för tekniska och administrativa sårbarheter som dessa kan uppvisa
  • Erfarenhet av att formulera beskrivande rapporter
  • Svenskt medborgarskap, då tjänsten innebär att du placeras i säkerhetsklass. Vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.
  • B-körkort samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förståelse för engelska.

Meriterande för tjänsten är:

  • Eftergymnasial utbildning inom data/systemvetenskap eller annan relevant utbildning.
  • Arbete med revision av IT-system och informationssäkerhet, både ur ett tekniskt och ett mer administrativt perspektiv. Gärna gentemot andra ramverk såsom PCI DSS eller ISO27001.
  • Arbete med tolkning av lagstiftning och föreskrifter, speciellt inom informations- och IT-säkerhetsområdet.
  • Kunskap om cyberfysiska system och säkerhet för dessa.

Som person är du noggrann och analytiskt lagd och har ett strukturerat arbetssätt där du förhåller dig till aktuella rutiner och instruktioner. Du tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Du har lätt för att kommunicera med din omgivning och har inga problem att vara den ledande parten i möten med andra. Med din lyhördhet och tydlighet skapar du förtroende och goda relationer i arbetet.

Viktigt för tjänsten är också hög personlig mognad, gott omdöme och mod att stå kvar i fattade beslut. Självklart har du ett förhållningssätt som bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat och utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Katarina Sunnegårdh. Representant för Saco-S är Shara Unnegård och för ST är Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00

Sista ansökningsdag: 2021-10-04. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT- och serviceavdelningen

Diarienummer: 2021/03956

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb