Larm-, säkerhets- och teletekniker inom Teknisk bevakning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 19 oktober 2021
Ref:
25281
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vi söker två teletekniker inom teknisk bevakning och säkerhetsprodukter.

Med Teknisk bevakning menas den teknik som ersätter eller kompletterar manuell bevakning med hjälp av bevakningspersonal. Vanligt förekommande delsystem som skapar ett Tekniskt bevakningssystem är:

Inbrottslarm

Passerkontrollsystem

Kameraövervakningssystem

IT-system

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens Tekniska bevakningsinfrastruktur. Med drift- och underhåll menar vi främst driftsättningar, förebyggande (tillsyner/revisioner) och felavhjälpande underhållsarbeten av tekniska bevakningssystem samt fortlöpande systemförändringar. Området omfattar främst larm-, passer- och CCTV-system med tillhörande IT-infrastruktur (servrar, klienter, switchar, routrar, brandväggar och övriga ingående komponenter). Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn (upp till 60 meter).

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt (t ex vid nyinstallationer).

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem.

Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Sollefteå.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län, men även övriga delar av landet förekommer. Det kan också innebära att delta i systemstödsresor i utlandet.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Fri arbetstelefon
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling inom en rad områden

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift (svenska och engelska)
 • Körkort lägst B
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa

Meriterande
 • Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på tekniska bevakningssystem (inbrottslarm, passersystem, CCTV-system)
 • Erfarenhet av arbete med mekaniska samt elektromekaniska lås
 • Erfarenhet av dokumentation av teletekniska anläggningar och/eller AutoCAD
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system
 • Uttagen elbehörighet
 • Kunskaper om UPS
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
 • BE- och/eller C-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten benämns Teleingenjör. Resor inom tjänsten förekommer frekvent. Jourtjänstgöring kan förekomma. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg. Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fysiska krav för olika befattningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-17.

För upplysningar om befattningen, kontakta rekryterande chef Sektionschef, Mikael Lönroth 073-080 42 05. För upplysningar om anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO - Per Lohman
OFR/S - Martin Sparr
OFR/O - Johan Nestvall-Boo
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.