Teleingenjör Telekom/Radio

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 21 september 2021
Stängs
den 22 oktober 2021
Ref:
25292
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Genomförandeenhet Syd, söker en teleingenjör inriktning telekom/radio, med placering i Ronneby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag om två, utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens kommunikationssystem som består av arbete på radiolänk, optofiber, växlar, routrar och switchar samt radioplattformar.

Arbetet utgår från Ronneby men resor i tjänsten och övernattningar på annan ort är att betrakta som normala arbetsförhållande, då arbete utförs på obemannade anläggningar i södra Sverige men även kan innefatta övriga landet. Klättring i mast och torn är en obligatorisk uppgift.

Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. Beredskap ingår också i arbetsuppgifterna.

I anställningen ingår det även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT, med totalt 27 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och lärande komplexitet samt goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriär. Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter då vi även deltar i den militära verksamheten. Det gör vi på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Treårig gymnasieutbildning med tele/datainriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdiga
 • B- körkort
 • God fysik
 • Goda kunskaper inom området radiokommunikation, datateknik/datakommunikation samt hårdvara och självständigt kunna utföra felsökning/reperation av denna typ av system
 • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
 • Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom protokollfamiljen TCP/IP
 • Godkänd läkarundersökning för mast och torn (utförs innan anställning)

Meriterande
 • Körkort BE
 • Militär grundutbildning
 • Godkänd torn-och mastutbildning
 • Erfarenhet av arbete som servicetekniker
 • Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning

Personliga egenskaper
Som person har du god samarbetsförmåga, är noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, utåtriktad, öppen, självgående och serviceinriktad. Du är kundfokuserad med god förmåga att föra tydliga dialoger med kunder och produktionsledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Ronneby

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta TjfC Telesektionen Linda Nordström, tel: 0455-85000. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson via växeln (019-393500).

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/ S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Pär Lohman
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-21.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb