Teletekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 22 september 2021
Stängs
den 30 oktober 2021
Ref:
25305
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du mekanikintresserad, strukturerad och vill ha frihet under ansvar? Vill du utvecklas och är serviceinriktad?

Då är du välkommen att söka tjänsten som Teletekniker inom torn och mast i Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, Teleavdelningen, i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt reparationer av torn och master. Arbetet genomförs på hög höjd och då klättring i mast och torn är en obligatorisk uppgift krävs en godkänd läkarundersökning (via Försvarsmakten) för mast och torn innan anställning kan erbjudas.

I tjänsten kommer du få den utbildning som krävs för att kunna genomföras ditt arbete.

Om verksamheten
Teletekniker inom torn och mast är organiserade på en telesektion som genomför tillsyn, reparationer och avhjälpande underhåll på torn och mast samt Försvarsmaktsanläggningar.

Telesektionen har också teletekniker verksamma inom El/Mek samt Teknisk bevakning. De teletekniker som arbetar inom området torn och master utför också uppdrag i övriga Sverige, även utanför den egna regionen Svealand.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med inriktning Tele/el/teknik/mekanik eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • Godkänd läkarundersökning
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet från Försvarsmakten
 • Erfarenheter av torn-och mastarbete
 • Erfarenhet av att arbeta på hög höjd
 • Erfarenhet av ritningsläsning och dokumentation
 • Erfarenhet av arbete med förebyggande underhåll
 • C/CE-körkort
 • God fysik

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker är tekniskt intresserad och vill uppnå resultat av hög kvalitet. Du kan agera självständigt men är även social och serviceinriktad. Uppdragen inom torn och master genomförs främst i mindre grupp och ofta på mindre lättillgängliga platser varför samarbetsförmåga, planering, säkerhetstänk och uthållighet är egenskaper som värderas högt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Arbetsort: Enköping. Obekväm arbetstid samt ett flertal tjänsteresor och övernattningar inom tjänsten förekommer.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, "Mast- och torn" att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta funktionsansvarig inom torn och mast, Johan Person på telefonnummer 070-148 97 79. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson via växeln (019-393500).

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på telefonnummer 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-29.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb