Civil El/Tele-tekniker Teknisk Bevakning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Halmstad, Hallands län, Sverige
Annonserat
den 22 september 2021
Stängs
den 15 oktober 2021
Ref:
25275
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Under Sektionschef och Produktionsplanerare självständigt utföra tillsyn, installation och reparation av Halmstads garnisons tekniska bevakningssystem. Tjänsten är förenad med resor. Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar, jourtjänstgöring kan förekomma. I anställningen ingår att delta i systemstödsresor till utlandet. I anställningen kan ingå att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd. Arbetet är fysiskt krävande och man skall vara beredd att träna 3 timmar i veckan på arbetstid.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Enheten har fem Genomförandeavdelningar som genomför drift och underhåll på respektive garnisons ledningssystem. Genomförandeavdelning Halmstad (GA Halmstad) är en av dessa fem avdelningar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med El/Tele/IT-teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God IT-vana
 • Lägst körkort *B***

Meriterande
 • Eftergymnasieutbildning med inriktning mot El/Tele/IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av tekniska bevakningssystem
 • Yrkeserfarenhet inom området
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens utrustningar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

I tjänsten ingår att åka på tjänsteresor, både inom Sverige och utlandet. Även systemstödsresor till utländska insatsområden kan förekomma

Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Arbetsort: Halmstad

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-13.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sektionschef Fredrik Lundström, 035-2662000, 070-9458895.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 019-393500 (växel).

Fackliga företrädare:

OFR/S Martin Sparr

SACO Per Lohman

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestwall-Boo

Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.