IT-arkitekt digitalisering till Runsvengruppen/ÖoB

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Annonserat
den 23 september 2021
Stängs
den 16 november 2021
Ref:
73c4221c-258d-42f3-96fe-e91fd8e248ec
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi söker nu en affärsmässig IT-ARKITEKT DIGITALISERING med stort driv och engagemang som brinner för att skapa kund- och affärsnytta med hjälp av digitalisering. Har du förmågan av att "se vart vi är och samtidigt blicka framåt för vart vi ska"? Då rollen är ny har du stora möjligheter att vara med och påverka och samtidigt ta oss framåt inom digitaliseringen. Välkommen med din ansökan!

Sedan 1948 bedriver Runsvengruppen handelsverksamhet under signumet En god affär . Servicefunktioner samt varuförsörjning sköts via Runsven AB. Marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via ÖoB. ÖoB är ett av Sveriges ledande lågprisvaruhus och finns på närmare 100 platser över hela Sverige och omsätter idag 4 miljarder kronor. Runsvengruppens Servicekontor samt Centrallager finns i den medeltida staden Skänninge på den vackra Östgötaslätten och erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Linköping, Motala och Mjölby.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklings-möjligheterna i en stark koncern. Här trivs du som sätter resultat och kundnytta före prestige och vill arbeta i ett handlingskraftigt bolag där din insats gör skillnad. Vi erbjuder dig möjlighet att växa och utvecklas med bolaget, samt en arbetsplats där du får möjlighet att ta eget ansvar.

Vi söker nu en affärsmässig IT-ARKITEKT DIGITALISERING med stort driv och engagemang som brinner för att skapa kund- och affärsnytta med hjälp av digitalisering. Som IT-arkitekt arbetar du i en verksamhetsnära, drivande och kommunikativ roll, där du samarbetar med stora delar av organisationen. Rollen, som är ny där du själv får vara med och påverka, blir en viktig del av ITs roll i vår verksamhet med tyngdpunkt mot Enterprisearkitektur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvar för IT-arkitektur, integration och masterdata
 • Utarbeta, äga och driva strategier, riktlinjer och policys kring arkitektur, integration och masterdata på kort och lång sikt
 • Aktivt arbeta med affärsutveckling, innovation och digitalisering inom ansvarsområdet.
 • Utarbeta handlingsplaner inom ansvarsområdet baserade på övergripande affärsmål.
 • Samverka med utsedda specialister inom verksamheten och IT-avdelningen i arkitektur-, integrations- och masterdatafrågor.
 • Ansvar att handlingsplaner genomförs effektivt, med hög kvalitet och att de skapar mervärde för oss och våra kunder.
 • Uppföljning av IT-utveckling, förvaltning och drift inom ansvarsområdet.
 • Agera IT-beställare och säkra samverkan med IT-leverantörer och samarbetspartners.


Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av digitalisering och IT samt dess möjligheter. "Du har förmågan att se vad som gäller här och nu samtidigt som du har blicken framåt för att säkra att det vi gör tar oss till målet"

Dina kompetenser och erfarenheter
 • För rollen bör du ha erfarenhet från IT-lösningar och processer från flertalet verksamhetsområden, ex. web, affärssystem, lager/logistik, POS och BI m.fl.
 • Kunskap om integrationsmetoder och masterdatahantering.
 • Erfarenhet av ledarskap i form av projekt- och förvaltningsledning.
 • Viss kompetens på teknisk nivå samt detaljer för att kunna lösa uppgiften.
 • Erfarenhet från tjänsteupphandlingar och avtal.
 • Du har erfarenhet av roller där helhetsperspektiv och förmågan att förstå system och processer från start till slut varit central.
 • Rollen är bred och du behöver kunna pendla mellan strategiska och operativa uppgifter.
 • Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsutbildning med fördjupning inom IT eller motsvarande erfarenheter.


Dina personliga egenskaper

Som person söker vi dig som är starkt resultat- och affärsinriktad, med personliga egenskaper som utvecklingsmotiverad, strukturerad, flexibel och prestigelös. Du drivs av att leverera resultat i en miljö med högt tempo och där tjänstens många kontaktytor, både internt som externt, ställer krav på att du kan formulera dig på ett professionellt sätt och har den analytiska förmågan att förenkla komplicerade "problem" i realtid och komma med nytänkande lösningar.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på vårt servicekontor i Skänninge och rollen är direkt underställd IT-chef.

Är du intresserad av tjänsten? Välkommen med din ansökan. Urval kan komma att ske löpande varvid vi önskar din ansökan så snart som möjligt! Tillträde till tjänsten sker snarast enligt överenskommelse.

I den här rekryteringen samarbetar Runsven AB med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Wisth på 0722-21 17 54 eller eva.wisth@jeffersonwells.se .

Du är även välkommen att ringa eller maila rekryterande IT-chef Peter Adell på 010-250 00 00 eller peter.adell@runsvengruppen.com .

För information om koncernen, besök www.runsvengruppen.com samt www.öob.se

Liknande jobb

Liknande jobb