Cybersäkerhetssamordnare – IT-avdelningen

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland
Annonserat
den 24 september 2021
Stängs
den 31 oktober 2021
Ref:
REK2021/198
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / IT-avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Vill du vara med och bygga upp och stärka Karlstads universitets IT-säkerhetsarbete med fokus på cybersäkerhet. Gillar du att samordna och samarbeta, analysera risker med ny teknik, ge förslag på säkrare sätt att arbeta. Är det din förmåga att driva stora och små säkerhetsprojekt eller ditt stora intresse för Cybersäkerhetsarbete som gör dig till vår nästa kollega? Välkommen med din ansökan. 

Beskrivning

IT-avdelningen har idag drygt 35 medarbetare och finns i Karlstad samt Arvika. Avdelningen fungerar som servicefunktion gentemot hela universitetet och bidrar med utveckling och stöd inom IT-säkerhet, verksamhetssystem, support, telefoni och AV-teknik. Avdelningen jobbar i team med olika kompetensområden som till exempel IT-stöd för personal och studenter, drift, underhåll och utveckling av verksamhetssystem.

Arbetsmiljö

Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö i ett modernt aktivitetsbaserat kontor med goda möjligheter till anpassning för individuella preferenser. Kontinuerlig kompetensutveckling är en central del av vår vardag och vi erbjuder samarbeten och kurser såväl som konferenser nationellt och internationellt.


Arbetsuppgifter

Som IT- och cybersäkerhetssamordnare blir du en del av ett team på idag två personer som arbetar med universitetets hela nätverk samt alla IT-säkerhetsfrågor som berör verksamheten. Teamet är litet men kännetecknas av samarbetsvilja och gott humör. Arbetstempot är högt, och vi måste ofta omprioritera och kraftsamla för att möta de förväntningar som ställs på oss. I IT-säkerhetsfrågor kommer du förutom teamet även att arbeta med en tvärfunktionell arbetsgrupp med representanter från övriga team inom avdelningen samt tillsammans med informationssäkerhets och dataskyddsfunktionen som är placerad inom en annan avdelning.

Arbetet kännetecknas av samarbete både inom avdelningen, med informationssäkerhetsansvariga och med andra lärosäten IT- och cyberssäkerhetsarbete. Man är aldrig ensam i dessa frågor utan arbetar tillsammans med kollegor nationellt och internationellt och bygger kontinuerligt kompetens tillsammans med andra.


Kvalifikationer

För anställning som systemtekniker med fokus på samordning av IT- och cybersäkerhet ser vi att du har en högskoleutbildning eller motsvarande relevant utbildning alternativt relevant dokumenterad erfarenhet inom IT-sektorn.

Erfarenhet vi söker:

  • Kunskap, intresse och erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta projektorienterat och leverera mot distinkta mål
  • Kunna arbeta både som projektledare för projekt men även som en del i ett projekt
  • Det är meriterande med kunskap, intresse och erfarenhet av nätverksteknologi

Du bör ha intresse av olika sorters IT-säkerhetsinfrastruktur tillsammans med en vilja att hjälpa våra användare till ett IT-säkert beteende och ha förmågan att delta i olika sorters riskanalyser och IT-säkerhetsbedömningar vid införande av nya tjänster.

Har du erfarenhet av olika projektmetoder, IT-säkerhetsramverk, ser vi även det som meriterande.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter ska du ha en god problemlösningsförmåga, du har lätt för att prioritera och sätter fokus på rätt saker. Arbetet kräver att du är serviceinriktad och kan arbeta på ett strukturerat, självständigt sätt och har lätt för att samarbeta. Du kan uttrycka dig väl på svenska och/eller engelska, såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss behöver du tycka om att ha många projekt på gång samtidigt, ha lätt för att anpassa dig till nya situationer och att kontinuerligt utvecklas i din roll.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitets rekryteringsverktyg Varbi. Till ansökan bifogas personligt brev och CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

Sista ansökningsdag är 2021-10-31

Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på kau.se/hrs4r.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100 %
Ort   Karlstad
Län Värmlands län
Land   Sverige
Referensnummer   REK2021/198

Kontakt

  • Mats Möller, IT-chef, 054-700 2150

Facklig företrädare

  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-700 1404

Publicerat   2021-09-23
Sista ansökningsdag   2021-10-31