Infrastructure Developer/Engineer

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 september 2021
Stängs
den 9 november 2021
Ref:
2021-17007
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med IT-miljöer för Säkerhetspolisens underrättelseverksamhet?

Vi söker dig som brinner för Infrastructure as Code. Du är nyfiken på ny teknik och automatiserar allt repetitivt som kommer i din väg. Du vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt DevOps-team och du vill använda din dyrbara tid och expertis till att göra Sverige säkrare.

Välkommen till enheten för infrastruktur på Säkerhetspolisen!
 

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Att utveckla infrastrukturlösningar är ett av dem, men du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag

I den här rollen är du med och bygger helt nya miljöer, men även underhåller och automatiserar befintliga. Arbetsuppgifterna är allt från design, implementation, konfiguration till felsökning.

Du ingår i ett av våra DevOps-team med helhetsansvar för sitt teknikområde. Teamen är tätt sammansvetsade och jobbar agilt mot gemensamma mål. Det råder ett innovativt driv i gruppen och ni har ett nära samarbete med andra team och enheter inom IT och teknik. Det gör att det finns stora möjligheter till kompetensutveckling och att bemästra nya tekniker.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Minst två års erfarenhet av systemadministration inom Linux
 • Erfarenhet av utveckling och design av Linuxmiljöer
 • Erfarenhet av arbeta med moderna versionshanteringssystem
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt.

Det är även meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

 • IaC (Ansibel, Terraform, Puppet eller liknande)
 • Moderna verktyg för CI/CD
 • Python, Golang
 • Docker, Kubernetes
 • En eller flera molnplattformar (AWS, GCP, Azure, OpenShift, OpenStack)
 • Distribuerade lagringsplattformar, exempelvis CEPH eller Elasticsearch
 • Nätverk
 • OpenSource
   


Det här är kollegan vi söker

Du nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga upp Säkerhetspolisens kommande teknikplattformar.

 

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet.

Du förväntas delta aktivt i kunskapsöverföringen, men också ta egna initiativ till din egen utveckling. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad på den senaste tekniken. I labbmiljöer kan vi sedan testa, utvärdera och tillsammans ta del av varandras insikter.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Vi kan inte ta med arbetet hem eller diskutera vårt uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetsplatsen.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 073-535 63 43. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Liknande jobb

Liknande jobb