Vill du koordinera och leda it-leveranser på Finansinspektionen?

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 24 september 2021
Stängs
den 14 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm

Ref 21-24508

Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation.

Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete avseende it och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Som medarbetare på avdelningen It-leveransledning på Finansinspektionen (FI) kommer du att koordinera och leda it-leveranser utifrån ett eller flera kompetensområden såsom projektledning, testledning, kravanalys, användarupplevelse och/eller förändringsledning. Arbetet innebär att möjliggöra samarbete mellan behovsägare inom verksamheten och de leveransteam inom It som behöver vara involverade för att leverera It-lösningen. Du kommer underlätta möten/workshops, planera och driva aktiviteter med förståelse för hela it-leveranskedjan och ett agilt arbetssätt. De uppdrag och projekt som avdelningen ansvarar för att leda sträcker sig vanligtvis från den initiala kravfångsten tills dess att en lösning har införts och gjorts tillgänglig för användarna. Arbetet behöver utföras i nära samarbete med övriga delar av It och tillsammans med övriga delar av FI.

Arbetet kan även omfatta externa samarbeten både inom Sverige och internationellt i de europeiska samarbetsorgan som FI medverkar i.

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet av att leda it-leveranser inom ramen för projekt/uppdrag i roller som exempelvis testledare, kravanalytiker eller projektledare och du har arbetat med agila arbetssätt och enligt vedertagna projektmodeller. Vidare har du förståelse för it-utveckling/förvaltning och att leda leveranser i gränslandet mellan It och verksamhet. Du har en förmåga att leda effektiva möten och kommunicerar tydligt och pedagogiskt. Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat enligt Scaled Agile Framework (SAFe), testautomation och Business intelligence (BI). Om du har tidigare erfarenhet från den finansiella sektorn eller en annan myndighet är det en fördel.

Som person är du självgående, beslutsam och tydlig i din kommunikation. Du bidrar till ett gott samarbete, är flexibel och anpassar dig enkelt vid förändringar. Arbetet på FI förutsätter att du är lyhörd och har integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Jenny Larsson på 08-408 987 84. 

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 14 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb