Markstridsskolan söker Systemtekniker till STA MOUT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Motala, Östergötlands län, Sverige
Annonserat
den 24 september 2021
Stängs
den 7 oktober 2021
Ref:
25320
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om Markstridsskolan och sökande enhet
Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen.

MSS är organiserad i fyra olika enheter; stab, utbildning, utveckling och träning. Den utlysta tjänsten är placerad vid Stridsträningsanläggning Militära Operationer i Urban Terräng (STA MOUT) som är en del av Träningsenheten.

STA MOUT är en stridsträningsanläggning för övning i strid i bebyggelse och är instrumenterad med bland annat simulering av verkan genom väggar, positionering samt uppföljning med bild och ljud. Anläggningen är den största i sitt slag i Sverige.
Om tjänsten
Som systemtekniker hos oss kommer du att få arbeta med utmanande teknik och får vara delaktig i utvecklingen och träning av militära förband. Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att ansvara för drift och underhåll samt utveckling av vårt system STA Bebyggelse (som är den tekniska instrumenteringen i anläggningen). Du kommer att genomföra utbildning för medarbetarna på systemet och är delaktig i arbetet med förberedelser, genomförande och efterarbete av övningsverksamheten vid STA MOUT.
Kvalifikationer
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • Eftergymnasial utbildning inom IT/data eller erfarenheter som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom drift och underhåll av företagsnätverk
 • Goda kunskaper om IT säkerhet i företagsnätverk
 • Goda kunskaper av installation, drift, underhåll och felsökning av Core-/accesswitchar
 • Kunskap om och erfarenhet av att administrera och hantera VLAN
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Körkort lägst klass B
Meriterande
 • Kännedom om Försvarsmakten IT-system samt sambandssystem
 • Kunskap om och erfarenhet av Active Directory samt att administrera domäner och IT-policys
 • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta enligt ITIL
 • Certifieringar inom Windows server och eller Cisco
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en vilja att lösa problem, tycker om att arbeta tillsammans i grupp samtidigt som du kan arbeta självständigt och vara drivande av egna arbetsuppgifter. Du är ansvarsfull och lojal mot dina arbetsuppgifter och din arbetsgivare. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Anställningen
Tjänstföringsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Tillträde: 2022-01-10 eller efter överenskommelse
Arbetsort: Kvarn, Motala
Tjänsteresor: Förekommer nationellt och internationellt

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-05. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du förklarar varför just du är lämplig för tjänsten.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av
C STA MOUT Kn Johan Eklöf, 070-605 51 41

Information om rekryteringsprocessen
HR Johanna Pettersson, 070-847 77 62

Fackliga representanter
OFR/O Lars Kron, 013-19 52 04
Försvarsförbundet Helena Astanius, 0500-46 50 00
SEKO Lola Ahlgren, 0500-46 50 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb