IT Account Manager

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 23 september 2021
Stängs
den 28 oktober 2021
Ref:
25295
Kategori
Drift & System, Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Vill du verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du van att ta egna initiativ och beslut samt är tydlig i din kommunikation? Sök då tjänsten som IT Account Manager på Driftenheten i Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), med placering i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT Account Manager arbetar du operativt med ett antal IT-tjänster som sammanhållande för organisationens leverans, och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet, samt koordinerar och säkerställer att organisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker.

Du tillhör produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster som uppfyller överenskomna krav. Du blir en del av en engagerad sektion som består av tjänsteansvariga och tekniska koordinerare som arbetar agilt och inom fastställda ITIL-processer. Du samverkar med olika delar av organisationen som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning. Övrigt förekommande arbetsuppgifter innefattar att:
  • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem
  • Kontakt med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen
  • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter
  • Tillsammans med kollegor stötta utvecklingen av Service Level Management-processen (SLM) genom att bidra till förbättring inom processarbetet i samverkan med övriga processer
  • Underhålla och förbättra verktyg genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom den egna organisationen

Om Verksamheten
Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter och utföra underhållsåtgärder i IT- och telekommunikationssystem. Avdelningen leder, planerar och inriktar och följer upp drift och underhåll som förbandet genomför inom IT- och telekommunikationssystem och upprätthåller incidentfunktionen i förbandet. Sektionen ansvarar för att planera, beräkna, inrikta och prioritera arbetet och hanterar tillkommande system ur ett driftsperspektiv.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper
  • Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder
  • Erfarenhet av en sammanhållande roll inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom IT
  • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
  • B-körkort
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande
  • Några års arbete med IT-system och dess ingående delar inom en större organisation eller myndighet
  • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
  • Projektledarutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och strukturerad med en god förmåga att organisera ditt arbete. Du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har en vilja att se möjligheter samt att bidra till positiv utveckling av organisationen. Du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar för att säkerställa goda leveranser.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.
Inom Försvarsmakten benämns befattningen som Tjänsteansvarig IT.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Daniel Gustafsson på tel 0589-404 00 (växel). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Magnus Johansson via växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS
SACO-F Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln 0589-404 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-27. Vi ser fram emot din ansökan som ska innehålla ett CV och personligt brev, där du beskriver ditt intresse av tjänsten och vad du kommer att kunna bidra med.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb