Utvecklare-PowerBI

Rekryterare
Lerums kommun
Plats
Lerum (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 27 september 2021
Stängs
den 17 oktober 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Digitaliseringen av Lerums kommun är en viktig och högprioriterad fråga. Idag bedrivs digitaliseringsprojekt med goda resultat. Kommunen vill dock kraftsamla och säkerställa att rätt saker görs i rätt tid av rätt anledning. Därför satsar nu Lerum på ett digitaliseringsteam som tillsammans med verksamheten och centrala strategiska resurser ska få ännu mer att hända.

Teamet kommer bestå av tre helt nya roller (Utvecklare-PowerBI, Processexpert och Tjänstedesigner) som tillsammans kommer arbeta med Digitaliseringsstrategen för att uppnå politikens målsättning och vision inom digitalisering. Teamet kommer tillhöra IT-enheten men kommer bedriva sitt arbete i tätt samarbete med den övriga förvaltningen.

I kommunen arbetar vi med digitalisering utifrån perspektiven kommunikation, automatisering, e-tjänster och verksamhetsutveckling. Idag består IT-enheten av IT-specialister, IT-samordnare, Digitaliseringsstrateg, IT-controller, IT-projektledare, Webbmaster och IT-chef, totalt 10 personer. Lerums kommuns IT-drift köps som tjänst av en extern leverantör. Teamet kommer även driva utvecklingsarbeten med driftleverantören. IT-enheten på Lerums kommun är en kompetens-, och beställarorganisation som har ett centralt ansvar för IT-infrastruktur, e-tjänsteplattform, identitetslösningar, externwebb, intranät, telefoni och informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter
Som utvecklare inom PowerBI i Lerums kommun kommer det finnas mycket intressant att arbeta med. Rollen är helt ny vilket gör att du har stor möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Din uppgift kommer vara att samla in, analysera, designa och visualisera information för ledningsfunktioner i form av dashboards och rapporter. Din förmåga att utvinna data från olika datakällor och genomföra analyser kommer skapa rätt förutsättningar och möjliggöra optimeringar för verksamheterna i sitt arbete.

Lerums kommun har en stor bredd i sina verksamheter vilket gör att du kommer driva många intressanta uppdrag i olika typer av miljöer. Tillsammans med tjänstedesigner och Processexpert kommer du söka upp verksamheter och via din kompetens möjliggöra att redan existerande data och information kommer verksamheten till nytta. Teamet kommer med stor sannolikhet skapa nya behov av information, tjänster och automationer utifrån invånare och företagares förväntan på kommunen.

 

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleexamen inom exempelvis systemvetenskap eller kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har några års erfarenhet från att arbeta med Microsofts BI-produkter. Du har kunskap inom SQL server och Power BI. Du har erfarenhet av att designa rapporter i Power BI och har god förståelse för olika sätt att visualisera data för användare. Du har erfarenhet från arbete med informations- och dimensionsmodellering. Erfarenhet av att ha tagit analysmodeller hela vägen från prototyp till implementation i verksamhetsprocesser är meriterande. Även erfarenhet från Microsofts teknikplattformar inom Analytics t.ex. Azure SQL etc. är meriterande. Lerums kommun ser stora möjligheter och nyttor med IoT generellt vilket gör att erfarenhet av att samla data från IoT-baserade lösningar är meriterande

Vidare behärskar du svenska och engelska språket i tal och skrift. Som person har du ett stort eget driv, är social och har ett engagemang att skapa nytta för dem vi är till för. Du kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt med olika målgrupper och är intresserad av och kan snabbt sätta dig in i logiken för Lerums kommuns verksamheter. Du gillar att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap. Du skapar ett gott arbetsklimat i miljöer med olika åsikter och är noggrann, analytisk och har fokus på mål och kvalitet. Du har helhetssyn, är strukturerad, har god förmåga att prioritera och är van att hantera parallella projekt. Du tar ansvar för att proaktivt lösa problem och ta till dig relevant information när det behövs. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och social förmåga.

Vill du vara en nyckelperson i Lerums kommuns digitaliseringsresa?

Tjänsten är på två år med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2022-01-10
Tidsbegränsad till: 2023-12-31
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1054726
Gör ansökan

Anställning

1
Arbetstid: Dagtid.

Övrigt
Tillträde sker enligt överenskommelse men tidigast 2022-01-10.

 

Liknande jobb

Liknande jobb