IT Security Sales Specialist

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö, Helsingborg, Kristianstad
Annonserat
den 17 juli 2021
Stängs
den 29 oktober 2021
Ref:
148142
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Kontor Malmö, Helsingborgeller Kristianstaddig som vill jobba som Specialistsäljaremed fokus påit-säkerhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Brinner du för att säkra våra kunders tillgångar och deras information? Vill du aktivt delta i vidareutvecklingen av ett av våra snabbast växande affärsområde på Atea? Då har du hittat rätt utmaning. Just nu söker vi på Atea i Region Syd dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på it- och informationssäkerhet. Våra affärsenheter Information Management, Hybrid Platforms och Digital Workplace lägger tillsammans fokus inom säkerhet över hela spektrat på att skapa och skydda värdet av den informationen och data som våra kunder äger.

Eftersom efterfrågan av säkerhet inom alla dessa områden växer explosionsartat behöver vi kontinuerligt förstärka vårt team med vassa kompetenser. Vi söker därför nya kollegor som likt oss inte nöjer sig med det vanliga utan vill mer. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Atea har framgångsrikt etablerat sig som en av de största säkerhetsleverantörer på den nordiska marknaden och vi ser att allt fler av våra kunder under sin digitaliseringsresa önskar stöd och rådgivning om säkerhet. Atea har med sina 36 kontor en unik lokal förankring där närheten till lokal kompetens är viktig för våra kunder.

Du kommer att jobba i ett tight team med våra konsulter, kundansvariga säljare och övriga Lösningsspecialister/Specialistsäljare. Din hemmabas är Skåne men kunskapsutbytet sker med kolleger över hela Sverige. Atea kan erbjuda dig en kul och dynamisk arbetsplats med högt tempo som präglas av medarbetare som brinner för att utveckla morgondagens it-lösningar.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Specialistsäljare/Lösningsspecialist
 • Ansvarar du för försäljningen av Ateas portfölj med säkerhetsprodukter, konsultativa tjänster och lösningar inom it-säkerhet
 • Guidar våra kunder inom säkerhet och blir deras rådgivare
 • Utvecklar befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal
 • Samarbetar med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners


Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. I din roll som specialistsäljare/Lösningsspecialist ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver dina processer framåt. Att bygga ett stort kontaktnät, både externt och internt med dina kolleger är en viktig pusselbit för att lyckas med dina affärer. Slutligen är ditt personliga engagemang avgörande för denna roll. Tillsammans bygger vi en ny affär och vi brinner för det vi gör - söker du en sådan utmaning är detta rätt plats för dig!

För att lyckas i tjänsten ska du ha följande erfarenhet och kunskap
 • Förståelse för / arbetat aktivt med informationssäkerhet och berörda säkerhetsområden exempelvis
  • Identitetshantering
  • SIEM/SOC lösningar
  • LIS och NIS
 • Ha viljan och förmågan att förstå kundernas verksamheter och utmaningar samt att låta dessa vara en drivande del i ditt säljarbete
 • Inneha förmågan att föra affärsmässiga resonemang med kunder i olika storlek och segment samt trivas i att ha en rådgivande roll
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är om du har en teknisk/akademisk examen säkerhetsinriktning eller med motsvarande arbetslivserfarenhet

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Philip Island, Affärsområdeschef för Hybrid Platforms, via philip.island@atea.se alternativt telefonnummer 0722-139346 eller rekryterare Rebecka Sandqvist rebecka.sandqvist@atea.se, 0738 - 622510. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Svarstider dröjer lite längre nu under semestertider.

Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb